Валери Божинов: Благодаря на Ботев, един ден ще играя там 21.01 | 20:33

Националът проговори за първи път откакто подписа с Виченца

От Даниел Любомиров

Българският национал Валери Божинов проговори за първи път откакто подписа с втородивизионнния италиански опашкар Виченца.

Сделката за наема на нападателя от Верона стана факт миналата седмица, като до последно към Бож имаше интерес от страна на Селтик, Апоел (Никозия) и дори Ботев (Пловдив). Самият играч обаче не пожела да смени обстановката на Апенините, въпреки че призна, че обмислял дълго и сериозно предложението на пловдивските "канарчета".

"Ще дебютирам за Виченца този уикенд", заяви Божинов пред камерата на TV7.

Иначе футболистът вече влезе в игра за новия си отбор, но в неофициален мач срещу Читадела, свършил 0:0.

"Във Виченца ми обещават титулярно място и именно това ме накара да приема офертата. Може да играя още в следващия мач срещу Чезена. За мен най-важното е да имам шанс да се появявам на терена", коментира Валери.

"Ботев беше единственият отбор, който най-настойчиво ме искаше в редиците си, затова им благодаря. Прецених, че е твърде рано да се връщам в България и желанието ми бе да остана в Италия", допълни още Божинов.

Припомняме, че има вероятност не самият Валери да е взел решението да остане на Апенините, а съпругата му Николета Лозанова.

"Надявам се един ден да заиграя за Ботев", заяви накрая Божинов в опита си да умилостиви феновете на "канарчетата".

Факт е, че националът не спази уговорката си с изпълнителния директор на клуба Александър Александров и с треньора Станимир Стоилов, които очакваха обаждане от Божинов с отговор на офертата им. Такова обаче така и не дойде.

Водещи

Най-четени