Валери Божинов: Не съжалявам за нищо, гледам напред 09.02 | 12:35

Нападателят на Виченца се чувства "специален" в новия си отбор, за разлика от Верона

От Даниел Любомиров

Нападателят на Виченца и българския национален отбор Валери Божинов е най-коментираната фигура в италианските медии преди 25-ия кръг от Серия Б. Причината е логична - закъсалият опашкар ще гостува на Верона, където доскоро се подвизаваше именно Валери.

Местните вестници обръщат голямо внимание на предстоящото завръщане на Божинов на стадиона в града на Ромео и Жулиета. От бившия му клуб демонстрираха уважение към българския футболист и подчертаха, че той може да им създаде много проблеми в двубоя.

Самият Божинов пък призна, че няма да се чувства по-странно на терена срещу някогашните си съотборници, защото е професионалист и това е една от ситуациите, които футболът поднася постоянно.

"Ние сме професионалисти, във футбола такива неща се случват често", заяви Валери, цитиран от вестник Il Giornale di Vicenza.

"Имам прекрасни отношения с бившите си съотборници, но когато излезем на игрището, няма да има място за приятелско поведение. Ще се боря за Виченца, защото победата е изключително важна за нас.

Не съжалявам, че рядко получавах шанс за изява с екипа на Верона, защото винаги съм давал всичко от себе си по време на тренировките, а и в мачовете.

Треньорът Андреа Мандорлини често избираше да обръща повече внимание на други играчи, затова Виченца ми даде нов стимул да се боря, тук ме карат да се чувствам специален. Тук имам всички условия да се представям добре.

Имам огромно доверие на новия наставник Алесандро дал Канто и неговите методи се видяха още в мача с Чезена (загубен с 3:1). Така че с него имаме всички шансове да се спасим", завърши Божинов.

Виченца се намира на опасното 20-то място в Серия Б с 19 точки - цели 6 по-малко от Реджина, който е първият отбор над чертата на изпадащите и се състезава във втория ешелон с активно наказание - отнемане на 2 пункта от актива заради участие в манипулирани мачове.

25 точки има и 18-ият Бари, който пък играе в Серия Б с минус 7 пункта след санкция поради същите причини.

Водещи

Най-четени