Валери Божинов оптимист след загубата на Виченца 28.01 | 16:16

Според българина на отбора му липсва самочувствие

От Краси Киров

Нападателят на Виченца Валери Божинов не успя да направи успешен дебют за новия си тим.

Българинът излезе като титуляр при загубата с 1:3 от Чезена и игра през целия мач, но не помогна особено на новия си клуб.

Местният вестник Il Giornale di Vicenza оцени с 5.5 по десетобалната система изявите на Божинов. Според изданието четирима от съотборниците му са се представили по-добре и получават по-висока оценка- 6.

"Божинов отправи само един удар към вратата и той отиде в трибуните. Все пак българинът не получи дори една добра топка за целия мач. Той нямаше какво повече да направи," написа в обзора си Il Giornale di Vicenza.

Самият Божинов разкри, че според него на отбора му липсва самочувствие, помолен за кратък коментар след срещата с Чезена.

"Виченца играеше по-добре през големи периоди от мача, дори успяхме да поведем, но уви Чезена спечели. Много съжалявам за това. Допуснахме голове от статични положения и това не говори добре. Трябва да работим върху този проблем. Трябва да започнем да мислим за мача с Юве Стабия," заяви още Божинов.

Българският национал и съотборниците му обаче нямат много време за размисли. Ситуацията на Виченца се усложни още повече след загубата от Чезена. Отборът на Божинов се намира в зоната на изпадащите, заемайки 20-то място от общо 22 тима. Виченца има 19 точки след 23 кръга и изостава на 6 точки от спасителното 19-та позиция.

"Ще дадем всичко от себе си, за да излезем от тази ситуация. Разбира се, надявах се на по-добър дебют. На отборa ни не му липсва характер. Липсва ни малко повече самочувствие, а то ще дойде с резултатите. Просто ни трябват две поредни победи и всичко ще бъде наред," завърши Божинов.

Водещи

Най-четени