Вальо Илиев получи разрешение да играе за ЦСКА 02.08 | 15:43

От ФИФА позволиха на бившия национал да играе за "червените"

От Константин Симидчийски

Едно от новите попълнения на ЦСКА - Валентин Илиев, най-накрая получи право да играе за "червените", въпреки че в Украйна все още бавят жълтата му карта, което му попречи да направи официален дебют за 31-кратните шампиони.

Днес ФИФА излезе с официално становище по неговия случай, като издаде специално разрешение на ЦСКА да използва бившия национал в предстоящите си срещи.

Досега ръководството на "червените" чакаше спорът да бъде разрешен без намесата на ФИФА, но от Волин категорично отказаха да съдействат на "армейците". Причина за това са претенциите на украинците, че Илиев все още е техен играч.

Защитникът обаче си е тръгнал от отбора заради неизплатени възнаграждения, което е напълно легално и няма да има проблеми с неговия трансфер. Той дори е завел дело срещу Волин.

Илиев подписа договор за три години с ЦСКА, но така и не е дебютирал. В негово отсъствие 31-кратните шампиони стигнаха до две равенства - 1:1 с Берое и 0:0 с Локомотив (Пд).

Следващата среща на ЦСКА е срещу Черно море в събота от 20:00 часа на "Българска армия", като най-вероятно той ще носи капитанската лента.

Водещи

Най-четени