Ван Перси обяви, че напуска Арсенал 04.07 | 20:45

Холандският национал е отказал да поднови договора си с "топчиите"

От Иво Вецев

Звездата на Арсенал и националния отбор на Холандия Робин ван Перси обяви, че няма да подновява договора си с лондонския тим, който ще изтече през следващото лято.

"Както беше обявено по-рано през годината имах среща с треньора (Арсен Венгер) и господин Газидис след края на сезона", заяви двукратният носител на званието "Футболист на годината" в Англия.

"Това беше среща, на която обсъждахме бъдещето на клуба, стратегията и политиката. Не бяха обсъждани никакви финансови параметри, след като това не е моят приоритет.

"Лично за мен сезонът беше много успешен, но целта ми е беше да спечеля титла и да донеса старата слава на отбора. Заради уважението ми към Венгер, играчите и феновете не искам да навлизам в подробности, но на последната среща за пореден път ми стана ясно, че аз и клубът имаме разминавания що се отнася до бъдещето на Арсенал.

"Мислех дълго над своето решение, но реших да не удължавам договора си. Вие, феновете, имате правото да не се съгласите с мен, моето виждане и решението ми, но аз винаги ще ви уважавам и ще зачитам вашето мнение.

"Обичам този клуб, обичам и феновете, независимо какво се случва. Аз пораснах и станах мъж именно тук, в Арсенал. Всички в клуба и неговите фенове са ме подкрепяли от самото начало и дадох всичко от себе си на и извън игрището.

"Много съм горд, че съм част от такъв невероятен отбор през последните 8 години. Щом Газидис се завърне от почивката си ще проведем среща, след която ще има повече информация", гласи изявлението на Перси към феновете на Арсенал.

По този начин той става поредния играч, който си тръгва от клуба заради липсата на амбиции от страна на ръководството. Преди това същото направиха Сеск Фабрегас, Самир Насри и Тиери Анри.

Очаква се в близките дни да постъпят множество оферти за Ван Перси, като най-настоятелни в своето желание да привлекат холандеца са Ювентус.

Водещи

Най-четени