Вандалски прояви разтърсиха столицата след мача ЦСКА - Рапид Виена 22.10 | 11:04

Властите са задържали 18 фена на "червените"

От Георги Тотев

След края на срещата между ЦСКА и Рапид Виена късно снощи в центъра на София се стигна до физически стълкновения между феновете и полицията.

Разгневени от загубата на любимия си тим, привържениците на "червените" потърсиха саморазправа със собствениците на клуба и това доведе до невиждани сблъсъци и батални сцени пред сектор А на стадион "Васил Левски".

В резултат на пререканията между органите на реда и феновете се стигна до серия от арести, а също така стана ясно, че има сериозно пострадали полицаи и фенове, които ще трябва да претърпят бърза спешна помощ.

Осемнадесет души, седем от които непълнолетни, са били задържани в две полицейски управления на столицата заради безредиците, съобщават от пресцентъра на МВР.

При стълкновенията са пострадали четирима служители на реда. Полицаите са преминали на преглед през ВМА и болницата на МВР и са освободени за домашно лечение. Сред пострадалите са и няколко случайни граждани, които се намирали в района на вандалските прояви.

Като резултат от сблъсъците два полицейски автомобила са със счупени стъкла. Няма постъпили сигнали за нанесени щети по превозни средства на градския транспорт.

Водещи

Най-четени