Васил Симов е кандидатът на опозицията във волейбола 20.09 | 14:22

Той е председател на съвета на директорите и главен изпълнителен директор на Софийската стокова борса (СБС), а от 2011 г. е и изпълнителен директор на Българо-американската кредитна банка

От Мариян Найденов

Днес на специална пресконференция, организирана от бившия вицепрезидент на Българската федерация по волейбол (БФВ) Ивайло Константинов, бе издигнат кандидатът на опозицията за заместник на шефа на федерацията Данчо Лазаров.

Името на силния човек сред опозиционерите е Васил Симов. Той е председател на съвета на директорите и главен изпълнителен директор на Софийската стокова борса (СБС), а от 2011 г. е и изпълнителен директор на Българо-американската кредитна банка.

Ивайло Константинов обясни, че за момента Симов не може да се кандидатира директно за президент на БФВ, защото уставът на федерацията не го позволява. Според него кандидатите за ръководния пост трябва да са членове на Управителния съвет на федерацията.

Така Васил Симов първо ще се кандидатира за вицепрезидент и член на УС, а по-късно и за президент на БФВ.

Освен от Ивайло Константинов, който е и президент на Марек Юнион-Ивкони (Дупница), Васил Симов има подкрепата и на президента на Пирин Балканстрой (Разлог) Костадин Калоянов, изпълнителния директор на ЦСКА (София) Александър Попов, президента на Царево (Царево) Георги Чолов, бившия шеф на съдиите Васил Янакиев, бившата състезателка и звезда на женския национален отбор по волейбол Антонина Зетова и настоящата националка по плажен волейбол Евелина Чолакова, които са основните лица на формиралата се опозиция.

Като кандидати за членове на Управителния съвет на федерацията ще бъдат издигнати още Александър Попов и Антонина Зетова.

Хората зад Васил Симов заявиха, че имат готова визия за бъдещето на волейбола, а самият той обеща финансова инжекция със свои лични средства директно към клубовете, ако те го подкрепят на Общото събрание на БФВ. Средствата ще бъдат за развиване на детско-юношеските школи и подобряване на материалните бази.

Водещи

Най-четени