Вашингтон изненада Маями във Флорида 22.04 | 12:12

"Вълшебниците" почти лишиха ЛеБрон Джеймс и компания от първото място на изток

От Иво Вецев

Един от най-слабите отбори в лигата Вашингтон Уизърдс шокира Маями Хийт във Флорида и победи с 86:84.

По този начин "вълшебниците" почти лишиха ЛеБрон Джеймс и компания от възможността отбора да се бори за първото място в Източната конференция и домакинско предимство по време на финалите при евентуален финал срещу Чикаго Булс.

Джеймс и Бош бяха получили почивка в този двубой, а лоша новина за треньора Споелстра дойде още в третата минута на първата част, когато Дуейн Уейд получи контузия в показалеца на лявата ръка и не можеше да доиграе срещата.

В отсъствието на голямата тройка Маями изигра един от най-слабите си мачове, въпреки че накрая можеше да победи. Уизърдс поведоха с 14 точки в средата на третата четвърт след страхотна игра на Джон Уол, както и на центровете на отбора.

"Горещите" се разиграха през четвъртата част, като Джоунс и Милър отбелязаха много важни тройки, които стопиха аванса отбора от столицата. От другата страна на корта плеймейкъра на гостите Уол ръководеше прекрасно играта на своите, като завърши частта с цели осем асистенции.

Вашингтон имаше 2 точки аванс секунди преди края, но Марио Чалмарс направи страхотен пробив, пропусна да вкара, но Юдонис Хаслем със атрактивна забивка изравни - 84:84. Това обаче не доведе до продължения. При оставащи 5 секунди Джон Уол направи поредния си страхотен пробив и подаде към Нене, който с поднасяне донесе успеха на "вълшебниците" 0.5 секунди преди края.

Най-полезен за победата беше Картие Мартин, който се включи страхотно от пейката, и завърши срещата с 22 точки и 6 борби. Серафин добави 17, а дуото Уол-Нене изигра страхотна последна четварт, като двамата завършиха общо с 24 точки. Уол даде и 13 завършващи подавания.

Марио Чалмърс беше движещата сила за Маями в отсъствието на триото Джеймс-Уейд-Бош. Той завърши с 16 точки и 6 асистенции, а Милър записа дабъл-дабъл - 16 точки и 10 борби.

Чикаго пък почти си осигури първото място в конференцията след победа с 93:83 над шампиона Далас Маверикс.

Тексасци си осигуриха място на плейофите и треньорът Карлайл реши да даде почивка на част от ветераните в отбора си, сред които бяха Джейсън Тери и Джейсън Кид.

Дерик Роуз пък изигра целия мач без да получи нова контузия, което е добра новина за всички в Чикаго, но беше видно, че той не е готов на 100% за плейофите. Луал Денг също се завърна в състава след контузия и бе най-полезен за своите с 22 точки.

Определяща за успеха на Булс у дома беше първата част, в която гостите от Далас вкараха едва 8 точки. Маврите се опитаха на няколко пъти да обърнат двубоя, но "биковете" играха страхотно в защита.

Освен Денг, страхотен мач изигра Рип Хамилтън, който намира формата си от шампионския си сезон с Детройт Пистънс през 2004. Той завърши с 19 точки, а Буузър и Роуз добавиха съответно 12 и 11.

Ето и всички резултати, които се получиха тази нощ в НБА:

Финикс Сънс - Денвър Нъгетс - 107:118 (Денвър се класира за плейофите)

Индиана Пейсърс - Филаделфия 76 - 106:109

Мемфис Гризлис - Портланд Трейлблейзърс - 93:89

Хюстън Рокетс - Голдън Стейт Уориърс - 99:96

Милуоки Бъкс - Ню Джърси Нетс - 106:95

Водещи

Най-четени