Везенков с личен рекорд, но Кингс падна вкъщи! Саша обясни причините 30.11 | 10:24

Сакраменто Кингс загуби домакинството си на Лос Анджелис Клипърс със 117:131 (27:35, 23:37, 31:30, 36:29) в мач от редовния сезон на НБА

От iNews.bg

Сакраменто Кингс загуби домакинството си на Лос Анджелис Клипърс със 117:131 (27:35, 23:37, 31:30, 36:29) в мач от редовния сезон на НБА. Българският национал Александър Везенков отново показа игра на високо ниво и доказа, че е важен за "кралете".

Той направи страхотно включване в края на първата четвърт, като записа личен рекорд от 13 вкарани точки за 24:28 минути на паркета. Към тях прибави 5 борби.

Сакраменто има 10 победи и 7 загуби от началото на сезона и заема второ място в Тихоокеанската дивизия, а Клипърс са с баланс от 8-9.

Невероятен мач за "кралете" направи Де'Арън Фокс, който записа 40 точки и 5 борби. Малик Монк прибави 15, докато Домантас Сабонис се отчете с 11 точки и 5 борби. Всички усилия на баскетболистите, водени от Майк Браун, не бяха достатъчни, защото срещу себе си имаха Кауай Ленърд и Джеймс Хардън. Именно двете суперзвезди бяха с ключова роля за успеха на гостите. Първият беше най-полезен за Клипърс с 34 точки и 9 борби. Джеймс Хардън добави 26 точки, 6 асистенции и 5 отнети топки.

ЛА Клипърс изигра силно първо полувреме, през което стигна до комфортен аванс от 72:50. До края гостите успяха да удържат преднината си. Клипърс поведе с 21 точки след 36 минути, а в заключителната част доминацията им продължи и те без проблеми спечелиха двубоя.

Вторият българин, стигнал НБА говори на пресконференция след загубата на Сакраменто:

Везенков призна, че вчерашният знаменит обрат срещу Голдън Стейт Уориърс е изтощил Сакраменто, но подчерта, че не трябва да се търсят никакви оправдания. По думите му личната статистика няма значение, когато отборът е допуснал поражение.

"Не трябва да търсим оправдания, защото последователни мачове имат всички отбори. В интерес на истината обаче ние бяхме изчерпани от емоционална гледна точка след вчерашния обрат. На първо място трябва да поздравим Клипърс за страхотния мач. Позволихме им да стрелят 50% от тройката и не успяхме да приложим енергията, от която се нуждаехме. Страдахме доста в нападение и защита и просто трябва да играем по-добре в тези последователни мачове. Загубихме от Ню Орлиънс, загубихме и днес. Трябва да намерим начин да се подобрим, да изгледаме видеото от мача и да продължим напред", каза Везенков.

"Опитвам се да уча играта и отделните състезатели. Нека бъдем честни - никога няма да бъда супер защитник, но искам да бъда солиден и да помагам на отбора. Не искам да бъда ахилесова пета. Подобрявам се с всеки мач, но не искам да говоря само за себе си. Когато сме допуснали 131 точки, значи не сме играли добре в защита. Трябва да видим как да се подобрим", продължи той.

"Да не играеш заради треньорско решение, е трудно за приемане за всеки играч. Приех го тежко, но отборът победи във въпросния мач, така че бях щастлив. Трябваше да остана готов. Имаме много дълбок отбор с добри играчи и винаги трябва да съм готов. Чакам моя шанс и моята възможност, за да покажа, че мога да помогна на отбора".

"Ди’Аарън може да вкарва 40 всяка вечер. Когато обаче губиш, никой не се интересува от индивидуалните статистики. Ние сме отбор, който иска да печели. Когато губим, дори някой да вкара 60, няма значение. Може да попитате и самия него, ще ви отговори същото".

"Разликата тук е темпото на игра. Всеки играч от ниво All Star може да вкарва по 40-50 точки всяка вечер, но също така има и много талантливи играчи на пейката на отборите. Във всяко ново предизвикателство всичко е ново. Първо трябва да покажеш на себе си, че си достоен, а след това на твоите съотборници, треньори и съперници. Ще отнеме време, но съм уверен в себе си. Смятам, че мога да помогна на отбора да печели”, смята българският национал.

"Клипърс не вярваха, че можем да се върнем в мача, защото не се влагахме и не пазехме. Вчерашният мач бе доста изтощителен, но ако искаш да си добър отбор, не трябва да имаш оправдания. Трябва да работиш здраво, да се учиш от грешките си и да продължаваш напред. Те са супер талантлив отбор - имат трима All Stars играчи. Знам, че изпитваха колебания в началото, но няма как да изградиш отбор за толкова кратко. Те ще намерят начин да са печеливши. Имат всичко необходимо за това и днес показаха, че са способни да играят силно. Въпросът е колко ще са постоянни и каква химия ще изградят помежду си”, каза още той на пресконференцията след мача с ЛА Клипърс.

Водещи

Най-четени