Велес Сарсфийлд спечели титлата в Аржентина 03.12 | 10:22

Факундо Ферейра отбеляза двата гола за победата над Унион

От Краси Киров

Отборът на Велес Сарсфийлд спечели титлата от аржентинското първенство по футбол. Лидерът в класирането е недостижим на върха един кръг преди края след победата с 2:0 над Унион Санта Фе.

Това е девети трофей във витрината на отбора. Двата гола за победата отбеляза голмайстора Факундо Ферейра, който се разписа в началото и края на второто полувреме, с което помогна на старши треньора Рикардо Гарека за спечелването на трета титла в Аржентина за последните 3.5 години във Велес.

Унион пък остана на дъното на класирането и не само няма победа през този сезон, а и в последните мачове от миналия. Това оформи "черната" серия за тима на 22 поредни двубоя.

Кръг преди края на второ място се намира Ланус, който загуби с 0:1 от гранда Ривър Плейт и пропиля последния си шанс за титла.

Трети е Атлетик Белграно, следван от Расинг Клуб, Нюелс Олд Бойс, Бока Хуниорс, Арсенал Саранди, Ривър Плейт и други.

В същото време приключи и шампионата в Бразилия. Шампионите от Флуминенсе завършиха сезона в бразилското първенство с домакинско поражение 1:2 от Васко да Гама,1 като в последните си пет мача те постигнаха едва една победа.

Това обаче не им попречи да триумфират с титлата три кръга преди края. Спорт Ресифе стана четвъртият и последен отбор, който изпада в Серия В, след като отстъпи на съгражданите си от Наутико с 0:1. Преди това вече бяха ясни останалите три- Палмейрас, Атлетико Гоянензе и Фигейрензе.

Гремио каза сбогом на Олимпийския стадион в Порто Алегре с 0:0 със съгражданите си отИнтернасионал. Синьо-черните от Гремио завършиха на 3-о място в крайното класиране и не успяха да вземат директно участие в групите на Копа Либертадорес през следващия сезон. Стадион Олимпико ще бъде разрушен след 58 години вярна служба на отбора.