Велик Кубрат Пулев размаза Тигъра, да се готви Кличко 24.08 | 23:10

Българинът не успя да нокаутира Томпсън, но го би категорично по точки

От Иво Вецев

Въпреки че почти цяла година Кубрат Пулев не успяваше да се върне на ринга, великият шампион на България се завърна в пълен блясък и срази Тони "Тигъра" Томпсън по точки, защитавайки Интерконтиненталната си титла.

Кобрата обаче не просто защити титлата си, но си завоюва и гарантирана среща за Световната титла на IBF, която в момента е притежание на Владимир Кличко.

Двубоят се разви по вкуса на Кубрат, който позволи на Томпсън да поведе в първите рундове, но увеличи интензивността в играта си малко преди да бъде преполовен двубоя, като се възползва от по-свежите си крака и нанесе категорични удари в лицето на Тигъра.

Американецът на няколко пъти се озова на земята, но не се отказа и се бореше до самия край, за да не бъде нокаутиран от българския №1. Въпреки това мощните атаки на Пулев си личаха отдалеч, а в последните рундове американецът едва-едва остана на крака.

Съдиите видяха това и, въпреки че единият бе от САЩ, признаха преимуществото на Кубрат Велики и го обявиха за достоен победител в мача на претендентите. Така той си гарантира мач за световната титла в тежка категория, а съперникът му ще е ясен на 5-и октомври след мача на Кличко срещу Поветкин.

Преди да бъде Кубрат обявен за победител Томпсън направи шоу за публиката, като остана само по боксекри преди загубата му да стане официална.

Рунд №1

Тигъра започна активно и нанесе бърз десен прав в лицето на Кобрата. Въпреки това българинът запази самообладание и успя да се справи с останалите набези на американеца с обратен гард. В края на рунда Томпсън отново успя да намери лицето на Пулев с бързата си дясна ръка, но Пулев издебна момента и атакува мощно, нанасяйки мощни удари в тялото и главата на съперника си.

Рунд №2

Втората част започна с размяна на удари между двамата, която завърши с кроше за Пулев и десен прав на Томпсън. Последва мощен десен прав на Кобрата, последван от ляв прав в брадичката на американеца, който отвърна с два удара, но неточни. Двамата бяха пасивни до края, а Пулев определено имаше предимство след неуверения старт на двубоя.

Рунд №3

Тигъра натисна в началото на третата част, но Кобрата успя да контраатакува и нанесе мощни леви удари в главата на американеца, който все пак успя да се измъкне от тежката ситуация. Томпсън успя да наложи опита си и стоеше далеч от българина до края на рунда, предпазвайки се от по-опасни удари.

Рунд №4

Пулев успя да атакува успешно в началото, но Тигъра отвърна с мощни два удара в главата на Кобрата. Между двамата прехвърчаха сериозни искри, след като американецът удари при "стоп" с кроше Кубрат. Последваха мощна серия на Кобрата, а Тигъра контраатакува с непозволен удар зад главата.

Рунд №5

Кобрата вдигна рязко темпото в частта и вкара две леви крошета в брадичката на американеца. А след това го удари и с два леви прави, докато Томпсън залагаше на удари в тялото. 1:15 преди края Пулев нанесе тежък десен прав, а до края Тигъра върна един удар, но серия от десен-ляв влезе прави в главата на американеца малко преди гонга.

Рунд №6

В началото Томсън опита да скъси дистанцията и американецът успя да нанесе няколко удара, но Пулев отговори със силно ляво кроше, а след това десен прав и ляво кроше. При следващата размяна на удари Пулев успя да вкара два срещуи един на удара. 55 секунди преди края обаче Кобрата отнесе тежка поредица от три удара, които наклониха везните за Томпсън. Краят на частта дойде с хубав десен на Кобрата, а двамата си размениха удари и в след гонга.

Рунд №7

Тигъра вдигна по-високо гарда, но въпреки това Пулев успя на няколко пъти да разбие защитата на съперника си.Реферът пък остави няколко непозволени удара на Тигъра, което изнерви българина, но не последва наказание за американеца. Това до голяма степен разсея Пулев, а Томпсън се възползва отлично, осъществявайки няколко успешни атаки.

Рунд №8

Въпреки възрастта си Тигъра успя да увеличи темпото си и продължи да нанася тежки удари, а Томпсън на два пъти се озова на земята при натиск на Пулев. В тези моменти се показа умората на Томпсън, но Кубрат не успя да нанесе още удари.

Рунд №9

Кубрат започна активно и нанесе три бързи удара в главата на Томпсън, който започна леко да се олюлява на ринга. Последваха нови удари на Кубрат, който запрати Тигъра във въжетата, а освен това успя да го повали със силна серия от леви и десни удари. Нокдаун не беше отчетен. Последваха и няколко симулации на Томпсън, а над дясното око на Кубрат се появи лека аркада, която обаче не попречи на Пулевда завърши с няколко силни удари

Рунд №10

Свежестта на Пулев си пролича три рунда преди края, като успя да неутрализира опитите на Томпсън да обърне срещата, а от своя страна се опита да нанесе тежки удари, за да нокаутира своя съперник. В края американецът се опитваше да бяга, но Кобрата успя да го удари два пъти - ляв прав и ляво кроше.

Рунд №11

Предпоследната част се разви по идентичен начин, като Тигъра успя единствено с дясно кроше да атакува, но българинът продължи с яростните удари с лява ръка в лицето на съперника си. На няколко пъти пък въжетата спасиха Томпсън от това да се строполи на земята.

Рунд №12

В края на мача Томпсън даде всичко от себе си, но силите го бяха напуснали. Пулев пък доигра спокойно, вкара няколко тежки удари, но така и не успя да го нокаутира. Въпреки това съдиите признаха превъзходството на Пулев, който бе обявен за победител по точки.

Водещи

Най-четени