Венгер се надява на "суха" мрежа срещу Байерн 18.02 | 18:28

"Важно е да не допуснем гол", призна мениджърът на Арсенал

От Константин Симидчийски

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер сподели, че се надява неговият тим да не допусне гол в утрешното домакинство на Байерн от 1/8-финалите на Шампионската лига.

"Топчиите" посрещат миналогодишния финалист на своя "Емирейтс", няколко дни след болезненото поражение от Блекбърн във ФА Къп. Арсен Венгер показа липса на самообладание на пресконференцията си, влизайки в словесна разпра с журналистите, които засегнаха темата за евентуален негов нов договор с клуба.

Професора все пак говори и за мача с Байерн, изразявайки очакванията и надеждите си за тежката битка с лидера в Първа Бундеслига.

"Изключително важно е да не допуснем гол", започна французинът. "0:0 не би било никак лош резултат, но естествено - ще се опитаме да отбележим попадения", започна Венгер.

"Чувстваме се напълно фокусирани върху двубоя. Няма как да сравняваме случилото се във ФА Къп с мач от Шампионската лига. Разполагаме със 180 минути, за да се класираме, като всички познават начина ни на игра. Длъжни сме да излезем на терена с положителна настройка", продължи мосю Венгер.

Испанският халф на Арсенал Микел Артета също сподели оптимизъм, че "топчиите" имат сили да се справят с немската машина.

"Байерн разполага със страхотен отбор, но същото може да се каже и за нас. Мисля, че сме добре подготвени", коментира Артета.

Водещи

Най-четени