Веселин Топалов с щаб от 7 човека за турнира на претендентите 07.03 | 08:10

Веско започва надпреварата на 13 март с мач срещу Шахрияр Мамедяров

От iNews.bg

Веселин Топалов ще има на разположение щаб от седем човека за най-важната си битка през 2014 г. - турнира на претендентите в Ханти-Мансийск.

В супертурнира в руския град ще вземат участие 8-те най-добри състезатели на планетата, които ще спорят кой да се изправи срещу новия световен шампион Магнур Карлсен от 13 до 31 март.

Противници на Топалов, който спечели ФИДЕ Гран При за сезон 2012/2013, ще бъдат бившите световни шампиони Вишванатан Ананд (Индия) и Владимир Крамник (Русия), Шахрияр Мамедяров (Азербайджан), Дмитрий Андрейкин (Русия), Левон Аронян (Армения), Сергей Карякин (Русия) и Пьотър Свидлер (Русия).

Българският гросмайстор започва участието си в турнира на претендентите с мач срещу Мамедяров на 13 март.

Топалов трябва да кацне в Ханти Мансийск утре, като ще разчита на 4-ма души на място. От тях засега е ясно само едно име - това на д-р Найден Кандиларов, който го придружава на всички големи състезания и се грижи най-вече за хранителния режим на Веско, пише в. "Труд".

Още трима човека ще помагат на 19-ия световен шампион от разстояние - по скайп, но и засега и техните имена се знаят единствено от Топалов и най-близкото му обкръжение.

Веско ще лети за Русия от Канарските острови, където се подготвяше на топло след Нова година.

Водещи

Най-четени