Вестник "Telegraph": Гришо скоро ще излезе от сянката на Шарапова 29.06 | 14:16

"Българинът се доближава до нейната лига", пише изданието

От iNews.bg

Авторитетният британски вестник "Телеграф" публикува материал, посветен на българската гордост в тениса Григор Димитров. Авторът на коментара е Джон Скилбек, според когото роденият в Хасково 23-годишен талант започва да излиза от сянката на прякора си "Бейби Фед" и на далеч по-успешната си и известна приятелка Мария Шарапова.

"Българинът досега е бил разпознаваем заради сравненията – първоначално заради сходния стил на игра с Роджър Федерер, което му заслужи тежкия прякор Бейби Фед, а напоследък заради връзката си с Мария Шарапова. Рускинята, която е 5-кратна шампионка в турнири от Големия шлем, е най-скъпо платената спортистка в света. Димитров още не е в нейната лига, но бързо се доближава", пише авторът.

Джон Скилбек се изказва доста пренебрежително за човека, който все пак се очаква да дебютира в топ 10 още следващата седмица, но по-нататък в текста си определя хасковлията като "сигурен бъдещ носител на трофей от Големия шлем".

Материалът продължава да изброява факти от кариерата на Гришо до момента – колко и какви турнири е спечелил, както и какво още го очаква във втората седмица на Уимбълдън. Авторът, който е британец, намеква, че Димитров може да разбие сърцата на домакините, защото евентуално на 1/4-финал ще се изправи срещу Анди Мъри.

Следват цитати на Гришо след впечатляващата му победа над Александър Долгополов, когато осъществи обрат и надделя над украинеца. Джон Скилбек посочва, че за прогреса на Григор огромна роля играе неговия треньор Роджър Рашийд, който е бил наставник в миналото на звезди като Лейтън Хюит, Гаел Монфис и Джо-Уилфред Цонга.

"Мисля, че съм едва в началото. Има много неща, върху които да работя. Според мен това е правилният начин на мислене, защото няма как да се развиваш, когато започнеш да си мислиш, че си стигнал върха", е цитат на Гришо, с който завършва материала във вестник "Телеграф".

Водещи