Вечните съперници се обединиха: Слабо съдийство 08.03 | 20:30

Това е оценката и в двата лагера

От Иво Вецев

След дербито Левски - ЦСКА общото мнение и в Левски, и в ЦСКА е, че съдийството на Георги Кабаков е било много разочароващо.

"Червените" смятат, че са били сериозно ощетени, най-вече с червения картон на Борис Галчев, който беше изгонен още в 29-ата минута след грубо нарушение срещу Рафаел Бастос.

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов коментира, че Ларсен Туре е трябвало да бъде изгонен също в самото начало и че не е редно Левски да бъде подпиран от съдиите в България.

Тези мачове започват да стават един цирк. Отново да спасяваме Левски. Какво да спасяваме? Туре отдавна бе за втори жълт картон. Имаше и други ситуации, които породиха напрежение", бяха част от думите на Екзекутора след мача.

Подобно мнение изрази и главният акционер в клуба Александър Тодоров, който също определи като слабо представянето на Кабаков.

Възмутително е, когато такъв мач се опорочава по подобен начин. Още в 30-ата минута останахме с човек по-малко. Всеки уважаващ себе си съдия не би предрешил така нещата в една посока. Не смятам, че беше адекватно и достойно решение. Мачът щеше да бъде далеч по-хубав без този червен картон", каза Томов.

Капитанът на Левски Станислав Ангелов, който също беше един от изгонените в срещата, сподели мнение, че толкова млади съдии не трябва да ръководят Вечното дерби.

"Никога не съм говорил за съдиите, никога в живота си, аз съм на сериозна възраст. Дали ще дава картони, дали ще свири нарушения, това беше безобразно съдийство и такива млади съдии да свирят дерби и да развалят мача. Съдията трябва да има някакво уважение към футболистите", сподели Ангелов.

Още мнения от Левски - ЦСКА в Sporta.bg

Водещи