Вечното дерби ще се играе пред публика 11.03 | 15:24

Стойчо Младенов с големи главоболия за състава след наказания

От Божидар Азманов

Мачът между ЦСКА и Левски тази събота ще се играе пред публика. Това реши Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз след днешното си заседание.

Имаше реална възможност трибуните на Националния стадион "Васил Левски" тази събота да останат празни, заради сблъсъците на привържениците на "червените" с полицията по време на двубоя на 8 март. Тогава със седалка бе ударен полицай, но тъй като не е пострадал, наказанието е само последно предупреждение за лишаване от домакинство и глоба в размер на 1500 лева.

Освен това от ЦСКА ще трябва да заплатят и общо 5000 лева за хвърлени предмети и поритехника по трибуните, като наказанието за Левски е в същия размер.

Днес станаха ясни и наказанията на провинилите се на трена футболисти. Както е известно двубоят бе съпътстван от нерви, а съдията Цветан Кръстев показа шест червени картона.

Омар Косоко и Владимир Гаджев са със спрени права докато се изяснят причините за спречкването между тях, както и дали е ималко расизъм, каквито обвинения отправиха "армейците".

Капитанът на Левски Станислав Ангелов и Ларсен Туре са с наказание от един мач и пропускат двубоя за Купата на България срещу Ботев утре. Те ще платят и глоба от по 300 лева. Със 150 лева и наказание за една среща е глобен и администратора Райко Якимов.

От ЦСКА Борис Галчев, Райс Мболи и Апостол Попов са наказани с по един мач и глоби съответно по 900, 500 и 250 лева. В случая на Мболи за смекчаващо вината обстоятелство се приема, че той бе провокиран от Ларсен Туре. За две срещи е наказанието на Валентин Илиев, който ще плати 200 лева.

Неприятното за Стойчо Младенов е, че четиримата пропускат следващия мач с Левски, тъй като през седмицата "армейците" няма да играят за Купата на България. Футболисите на Левски пък ще изтърпят наказанията си още в сряда срещу Ботев.

При нови провинения ДК предупреди двата клуба, че ще бъдат наказани с лишаване от домакинство.

Водещи

Най-четени