Видима нанесе втора поредна загуба на Локомотив София 16.03 | 17:59

Тимът от Севлиево спечели за първи път далеч от дома

От Даниел Любомиров

Видима-Раковски постигна първата си победа далеч от дома във Виктория футболно първенство, след като се наложи с 1:0 при гостуването си на Локомотив София в столичния квартал "Надежда".

Голът, който донесе трите точки на тима от Севлиево, бе дело на Димитър Наков в 81-ата минута, като той бе влязъл като резерва 120 секунди по-рано.

Мачът бе първи от 18-ия кръг на Виктория футболно първенство, като утре от 15:30 са мачовете Литекс - Славия и Миньор - Черно море. 2 часа по-късно пък ще се изиграе друг любопитен сблъсък между Черноморец и Берое.

До последно не беше ясно дали на стадиона в "Надежда" ще има зрители, тъй като само половин час имаше табела пред съоръжението, че мачът ще се играе пред празни трибуни заради липса на лиценз.

Все пак, от домакините са получили разрешение да пуснат привържениците си за срещата от Министерството на физическото възпитание и спорта.

Така Видима има вече 13 пункта в актива си и остава на 14-то място в класирането, като се доближава на 3 точки от 11-ия Локомотив София.

Победата на възпитаниците на Костадин Ангелов дойде закономерно с оглед на по-силната им продукция през второто полувреме, когато те пресираха домакините си още в собствената им половина.

"Железничарите" организираха няколко многоходови акции след почивката, но бяха принудени да разчитат на контраатаки от активните действия на футболистите на Видима.

Кристиян Тафраджийски пък се отчете с два хубави пробива през второто полувреме, при които нахлуваше в наказателното поле и биваше повален от бранители на Локо.

Реферът Никола Попов обаче не остана впечатлен от апелите за дузпа на гостите, като във втория случай дори показа жълт картон за симулация на нападателя на севлиевци.

Все пак, в 81-ата минута на срещата центриране от пряк свободен удар бе засечено от Наков и той прати топката в мрежата на Валентин Галев, за да донесе победата на Видима.

В добавеното време "железничарите" пробваха стихиен натиск в търсене на изравнителен гол, но по никакъв начин не успяха да застрашат вратата на Василев. Вместо това с една контраакция в 92-ата минута гостите можеха да убият интригата с второ попадение, но резервата Евгени Иганов пропусна да се разпише, останал сам срещу стража на Локомотив.

В 93-ата Кристиян Добрев за малко не донесе драматично равенство на домакините, но изстрелът му от 15-ина метра мина на сантиметри от горната греда.

Водещи

Най-четени