Вижте какво каза Стойчо Стоев за жребия на Лудогорец 16.12 | 17:45

Треньорът обеща добра игра срещу Лацио

От Иво Вецев

Старши-треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев не пожела да определи като лош жребият за Лига Европа, който беше теглен днес.

Българският шампион изтегли един от най-тежките съперници в лицето на Лацио, а при победа в 1/16-финалите "орлите" могат да срещнат Валенсия или Динамо (Киев) в следващата фаза.

Съперникът на Лудогорец можеше да е далеч по-преодолим, но все пак Стоев, който има една две загуби до момента в Европа със своя тим, беше категоричен, че ще подготви възпитаниците си по-възможно най-добрия начин за предстоящия сблъсък.

"Жлеан или нежелан, това е положението", каза Стоев по време на церемонията за "Спортист на годината", на която беше класиран под №3 сред треньори. Първото място отиде за Армен Назарян.

Бившият наставник на Миньор (Перник) и Монтана заяви, че следи италианското първенство като привърженик на техния футбол, като е наясно в какво състояние е в момента Лацио. Той отличи Мирослав Клозе, но подчерта, че Владимир Петкович разполага с много и силни футболисти.

Също така в края на февруари, когато са мачовете за Лига Европа, Лацио ще е в серия от мачове и това ще е плюс за италианската селекция, тъй като тогава приключва паузата в българския шампионат.

"Ще организираме контроли с подобен като стил на игра отбори, за да се подготвим максимално добре. Ще се постараем да се представим на ниво и в двата мача", обеща Стоев.

Водещи