Вижте колко се харчи в Левски и откъде идват парите 10.10 | 14:23

Финансовият директор Константин Баждеков разкри колко струва издръжката на отбора до момента

От Мариян Найденов

Финансовият директор на Левски Константин Баждеков бе на пресконференцията на собственика на Левски Тодор Батков, на която ръководството на Левски се срещна с феновете, за да бъдат изяснени недоразуменията между двете страни след резила със събличането и изгонването на Ивайло Петев.

Баждеков разкри колко струва издръжката на отбора до момента, както и че с малки изключения, клубът погасява задълженията си навреме.

"Досега оправяхме нещата с Йоканович и затова се и забавих. Вече прекратихме взаимоотношенията си с него", започна финансовият шеф на "сините".

"От началото на годината в Левски са влезли над 10 милиона лева - 5 милиона са от спонсори, а останалите пари са осигурени от собственика", разкри Баждеков.

"Към момента заплатите на футболистите са изплатени. Разплатили сме се за трансфери, имаме забавяния, но те не са повече от 15-20 дена в рамките на месеца", обясни той. 

"До средата на следващия месец ще влезем в ритъм за плащанията. С тези пари Левски съществува и колкото и да ни е трудно, си изпълняваме ангажиментите. Виждате какво се прави на базата и на стадиона", каза още Константин Баждеков.

Водещи

Най-четени