Вижте подробен разрез на плейофите в Първа лига 06.04 | 10:40

Форматът на Първа лига за сезон 2016/2017 определено изглежда енигма

От iNews.bg

Форматът на Първа лига за сезон 2016/2017 определено изглежда енигма за редовия футболен фен, но както клубовете, така и БФС заявиха, че идеята му е да запази интригата около ключовите позиции максимално дълго.

Разделянето на първа шестица и и втора осмица е лесната част. Челните 6 тима се отделят и играят по още два мача един срещу друг, като запазват натрупания си дотук актив. Така след още 10 кръга (общо 36 с тези от редовния сезон) се оформят позициите в челото - шампион, сребърни, бронзови медалисти и така до 6-ото място.

Във втората осмица се формират две самостоятелни и равностойни групи. В група А участват 7-ият, 10-ият, 11-ият и 14-ият, докато в другата - 8-ият, 9-ият, 12-ият и 13-ият. Точковият актив от първата фаза също се запазва Всеки от участниците изиграва по 6 срещи - на разменено гостува срещу останалите 3 съперника в своя поток. Оформя се крайно класиране във всяка група. Първите две позиции във всяка от групите са желаната цел, тъй като те гарантират сигурно участие в Първа лига през следващата кампания и дава шанс да се гони квота за Лига Европа.

Водещи

Най-четени