Виктор Йосифов и Модена покориха върха в Серия А1 10.10 | 09:55

Отборите с българско участие Модена и Вибо Валентия постигнаха ценни успехи в третия кръг на италианския шампионат

От Михаела Ганчева

Снощи се изигра третият кръг на италианската Серия А1 и въпреки отсъствието на шампиона Тренто, който защитава титлата си на Световното клубно първенство, срещите от първенството отново бяха белязани от сериозно българско участие.

Отборът на Каза (Модена), където се подвизава българският национал Виктор Йосифов, успя да победи Аква Парадизо (Монца Брианца) на Тодор Алексиев с 3:0 (25:15, 26:24, 25:19) и излезе начело във временното класиране на Серия А1 след изиграването на мачовете от третия кръг на надпреварата.

Мачът трябваше да противопостави двамата съотборници в националния ни отбор – Йосифов и Тодор Алексиев, но талантливият ни център пропусна победата на тима си заради разтежение на коремен мускул. За сметка на това Алексиев започна двубоя като титуляр, но не успя да изиграе и един пълен гейм в мача и завърши срещата със скромен актив от 1 точка.

Категоричният успех изкачи Модена до върха в класирането на италианския шампионат. Заедно с отбора на Мачерата, това са двата тима с безупречен актив от 9 точки след изиграването на първите три етапа на първенството.

Шампионът Тренто, който в момента прави опит да спечели трета поредна титла от Световното клубно първенство в Доха, заема третата позиция с точка по-малко.

В друг мач за деня отборът на Вибо Валентия постигна много трудна победа с 3:2 (25:27, 30:28, 29:27, 21:25, 17:19) гейма като гост над тима на Сислей Белуно.

Българинът Ники Николов бе с основна заслуга за страхотната победа на Вибо Валентия, реализирайки 20 точки. Звездата на домакините Алесандро Фей бе най-резултатен в мача със своите 32 пункта. Другият българин във Вибо Валентия - Валентин Братоев не взе участие в този мач.

В Серия А2 пък националът Боян Йорданов изигра ключова роля за първата победа на тима си Каридже (Генуа) през новия сезон. С 20 точки на Супер Бобо Генуа надви Каза Рурале (Канту) с 3:1 гейма като гост - 25:16, 21:25, 25:23, 25:21 в отделните части.

Ден по-рано отборът на Пиаченца с капитана на националния ни отбор Владимир Николов и младата надежда Ники Пенчев регистрира поражение от лидера в Серия А1 Мачерата с 1:3 гейма.

Най-четени