Виланова доволен от второто полувреме срещу Реал 30.08 | 11:09

В Реал смятат, че трябвало да спечелят с повече голове

От Божидар Азманов

Наставникът на Барселона Тито Виланова похвали характера на своите футболисти, въпреки поражението с 2:1 от Реал Мадрид във втория двубой за Суперкупата на Испания снощи.

Каталунците започнаха срещата лошо и позволиха да мадридчани да поведат с две попадения преди Адриано Корея да бъде изгонен още през първото полувреме.

Въпреки това Лионел Меси върна едно попадение, а Барса подложи домакините на натиск, но не успя да отбележи нов гол. Така след 2:3 в първата среща със Суперкупата триумфира "белия балет".

"Първото полувреме не бяхме себе си, но съм много горд от играта ни през втората част. С 10 човека ние контролирахме събитията на терена и имахме пет чисти положения. Не се предадохме. Винаги трябва да играем така, както през втората част", зави Виланова след срещата.

Той поздрави и Реал Мадрид за победата и завоювания трофей.

"Искам да поздравя Реал, че спечели Суперкупата", заключи специалиста.

Помощникът на Жозе Моуриньо Айтор Каранка пък бе доволен от победата на Реал Мадрид и заяви, че "кралския клуб" е имал силите да спечели и по-убедително.

"Търсехме победата и двубоят тръгна по начинът, по който искаме още от самото начало, още повече, след като останахме с човек повече.

Създадохме много положения. Смятам, че спечелихме справедливо, особено с оглед на първата част. Резултатът отразява показаното от двата тима на терена.

Ако бяхме вкарали всичките си положения през първото полувреме, резултатът щеше да е и по-справедлив. Това бе мач за трофей и това бе резултатът, който ни бе нужен с оглед на първата среща", заяви помощникът на Моуриньо на пресконференцията след двубоя.

В 221 срещи между Реал Мадрди и Барселона "кралския клуб" вече има 88 победи срещу 87 за каталунците във всички срещи от Ел Класико.

Водещи

Най-четени