Винъс Уилямс отпадна в първия кръг на Уимбълдън, Клайстерс отстрани Янкович 26.06 | 09:13

Изненада поднесе 145-та в световната ранглиста Камила Джорджи, която сложи край на участието на поставената под №16 Флавия Пенета

От Божидар Азманов

Петкратната шампионка на Уимбълдън Винъс Уилямс отпадна още в първия кръг на надпреварата тази година след поражение от Елена Веснина (Русия) с 1:6, 3:6.

Американката бе далеч от най-добрата си форма и бе надиграна от своята противничка за 75 минути игра.

Така по-голямата от сестрите Уилямс загуби едва в първи кръг на Уимбълдън за едва втори път в своята кариера, откакто дебютира на кортовете в Лондон през 1997 година.

32-годишната Винъс за последно спечели титлата от този турнир през 2008-ма година, а през 2009-та игра на финала.

Напред след първия кръг продължи световната номер три Агниешка Радванска, след като се наложи над Магдалена Рибарикова (Словакия) с 6:3, 6:3. Във втория кръг полякинята, която два пъти достига до четвъртфиналите, ще играе именно с отстранилата Винъс Уилямс Елена Веснина. Радванска е една от тенисистките, които имат възможност да изместят Мария Шарапова от първата позиция в ранглистата на WTA

За втория кръг се класира и Саманта Стосър, която не срещна затруднения и победи испанката Карла Суарес Наваро с 6:1, 6:3 за 62 минути. Следващата съперничка на австралийката ще се реши в мача между Аранча Рус и "щастливата губеща" от квалификациите Мисаки Дой.

Ким Клайстерс, която играе на своя последен Уимбълдън, отстрани друга бивша номер едно Йелена Янкович (Сърбия) след победа с 6:2, 6:4 в един от най-интересните мачове в първия ден на турнира. В опит да се класира за трети кръг белгийката ще се изправи срещу чехкинята Андреа Хлавачкова, отстранила по-рано днес Кай-Чен Чанг с 6:1, 6:2.

Напред продължиха още китайката На Ли и Забине Лисицки, които се наложиха съответно над Ксения Первак от Казахстан с 6:3, 6:1 и Петра Мартич с 6:4, 6:2. В следващата фаза на турнира На Ли ще срещне румънката Сораня Кърстя, а Лисицки очаква победителката от двубоя между Бояна Йовановски и Елени Данилиду.

За втория кръг се класира Анджелик Кербер, която отстрани Луцие Храдецка с 6:4 6:1. Следващата съперничка на германката ще бъде рускинята Екатерина Макарова, която надигра Алберта Брианти с 6:2, 3:6, 6:3.

Една от изненадите на първия ден поднесе намиращата се под №145 в световната ранглиста Камила Джорджи, която сложи край на участието на поставената под №16 Флавия Пенета, отстранявайки я с 6:4, 6:3.

Водещи

Най-четени