Витали Кличко отново на ринга през март 11.01 | 14:00

Украинският шампион ще защитава световната си титла срещу Одланиер Солис

От Константин Симидчийски

Световният шампион по бокс в тежка категория на Световния боксов съвет Витали Кличко отново ще се качи на ринга на 13 март, когато ще защитава пояса си срещу все още непобедения кубинец Одланиер Солис.

Сблъсъкът между двамата ще се проведе в немския град Кьолн, а вчера официално бе парафиран и договорът между двамата съперници. Претендентът за титлата ще прибере сигурни 1,4 милиона евро от участието си в сблъсъка, докато съвсем естествено, хонорарът на украинеца ще бъде в пъти по-голям.

За Витали Кличко това ще бъде първи мач от месец октомври 2010 г. насам, когато за последно 39-годишният ветеран победи категорично по точки бившия световен шампион Шанън Бригс (САЩ). Кличко има записани победи във вече девет поредни срещи, а последната му загуба датира от месец юни 2003 г., когато бе спрян от британеца Ленъкс Люис.

"Чувствм се много щастлив, че този мач ще се състои", коментира Кличко. "Станах свидетел на различни изказвания от страна на Одланиер Солис, според когото аз упорито се опитвам да го отбягвам. В това обаче няма никакъв смисъл. Има причина, поради която аз съм шампион на Световния боксов съвет. Горд съм, че съм носител на същата титла, която е била в притежание и на имена като Мохамед Али, Майк Тайсън и Ленъкс Люис", добави украинецът.

Неговият нов съперник Одланиер Солис е на възраст от 30 години, като все още не е инкасирал поражение на професионалния ринг. Кубинецът може да се похвали със сериозни успехи като аматьор, включително три световни титли и златен олимпийски медал от Игрите в Атина през 2004 г.

Солис се присъедини към професионалистите през 2007 г., а до този момент има записани 17 победи от 17 изиграни срещи, 12 от които с нокаут.

Водещи

Най-четени