Вия преди поредното "Ел Класико": Барселона ще продължи да доминира 02.08 | 13:37

През миналата кампания "каталунците" спечелиха титлата в Примера Дивисион, Шампионската лига и Суперкупата на Испания, а сега са нетърпеливи да вдигнат и Купата на страната след загубения финал от вечния враг Реал Мадрид

От Мариян Найденов

Нападателят на Барселона и испанския национален отбор Давид Вия даде да се разбере, че изключително плодотворните няколко сезона не са прекъснали глада за успех на каталунците".

В навечерието на битката за Суперкупата на Испания и старта на новата кампания, момчетата на Хосеп Гуардиола искат не само да защитят трофеите си от сезон 2010-11, но и да узаконят клубното си господство с нови титли и непокорените върхове.

През миналата кампания "каталунците" спечелиха титлата в Примера Дивисион, Шампионската лига и Суперкупата на Испания, а сега са нетърпеливи да вдигнат и Купата на страната след загубения финал от вечния враг Реал Мадрид.

"Задачата ни преди старта на сезона е да защитим всичките си отличия от сезон 2011-12, а защо не и да спечелим още нещо?", коментира Вия пред каталунското спортно издание "Ел Мундо Депортиво". "Още помним загубения финал за Купата от Реал и жадуваме да се поправим в турнира догодина".

"Чакат ни важни изпитания през август и трябва да сме сигурни, че сме подготвени подобаващо за тях. Предсезонната ни подготовка върви чудесно. Оптимист съм, че вложените усилия ще ни се отплатят в хода на кампанията", допълни асът на "Ла Фурия".

Първото изпитание за Барса са срещите с Реал Мадрид за Суперкупата на Испания на 14-ти и 17-ти август, преди двубоя с Порто за Суперкупата на УЕФА.

Водещи