Влади Илиев 32-ри в Антхолц, руснак спечели спринта 18.01 | 18:26

Провал за Красимир Анев при посещенията на огневия рубеж

От Даниел Любомиров

Владимир Илиев се нареди на 32-ро място в спринта на 10 км от 6-ия кръг на Световната купа по биатлон в италианския зимен център Антхолц.

Владко бе най-предно класираният български национал, като направи две грешки при първото си посещение на огневия рубеж от положение "легнал". Така той финишира с пасив от 1:23.2 минути спрямо победителя Антон Шипулин.

Съотборниците на Владко не можаха да се доближат до неговото постижение - малко изненадващо неопитният Иван Златев финишира на 71-во място с 1 грешка от "прав" и изоставане 2:41.8 минути.

Зад него остана ветерана в отбора Михаил Клечоров, който завърши 78-ми с равни показатели със словака Мирослав Матиаско - българинът направи 2 грешки при втората си стрелба и изостана с 3:00.2 минути.

Красимир Анев записа най-слабото си представяне за Световната купа, след като приключи едва на 86-та позиция в крайното класиране.

Краси успя да повали само 1 от мишените от положение "легнал", а при втората си стрелба направи 1 грешка, което провали състезанието за него и той остана на 3:11.8 от лидера.

Победител в състезанието стана руснакът Антон Шипулин, чиято сестра Анастасия Кузмина пък триумфира вчера при жените.

Представителят на силната руска школа беше безгрешен в стрелбата си и финишира с време 22:45.8 минути, изпреварвайки един от фаворитите Емил Хегле Свендсен с 12.8 секунди.

Норвежецът направи 1 грешка при първото си посещение на огневия рубеж, но беше най-бърз по трасето и успя да завърши на 2-ро място.

Трети бе Яков Фак (Словения) също с 1 грешка, но от положение "прав", като изоставането му беше 20.4 секунди. Малко зад него приключи германеца Андреас Бирнбахер, а друг руснак - Евгени Гараничев - се нареди 5-ти.

Лидерът в класирането за Световната купа Мартен Фуркад също направи 1 грешка и трябваше да се задоволи с 6-та позиция, а американецът Лоуъл Бейли бе плътно зад него. Топ 10 допълниха австрийците Даниел Мезотич и Фридрих Пинтер и чехът Ярослав Соукуп.

Мартен Фуркад продължава да води в класирането за Световната купа до момента с 602 точки, но Емил Хегле Свендсен съкращава разликата, след като увеличи актива си на 543 пункта.

Трети е Евгени Устюгов с 452 точки, след като се провали в днешния спринт и завърши чак 35-ти.

Красимир Анев е най-предно класирания българин в 98 пункта на 40-то място, а Влади Илиев с 89 е на 43-та позиция.

Водещи

Най-четени