Влади Илиев и Краси Анев в топ 20 на преследването в Италия 03.02 | 16:17

Анев се движеше 3-ти, преди да направи 4 грешки в последната стрелба

От Даниел Любомиров

Лидерите на българския национален отбор по биатлон Владимир Илиев и Красимир Анев отново се представиха блестящо в старта от 6-ия кръг на IBU Cup в италианския зимен център Мартел - вал Мартело.

След като вчера Анев се нареди 4-ти в спринта, а Илиев остана 10-ти, то днес в преследването на 12.5 км талантливите състезатели се вредиха в топ 20.

Позициите им след вчерашния спринт предполагаха далеч повече предимства за днешната надпревара, но момчетата направиха повече грешки на огневия рубеж и това ги лиши от място сред първите десетима.

Илиев тръгна 10-ти и успя да завърши на 13-та позиция, защото направи 6 грешки в стрелбата и записа пасив от 2:17 минути от победителя Ерленд Бьонтегаард от Норвегия, който триумфира и във вчерашния спринт.

Анев имаше дори по-негативна статистика на огневия рубеж, защото записа 7 пропуска, 4 от които при последното си посещение. Дотогава той дори бе на трета позиция и можеше отново да се вмести в челото, но грешките му го изпратиха на 17-то място с пасив от 2:46.1 минути.

Михаил Клечоров свали 14 мишени и отново завърши 32-ри, докато Мирослав Кенанов с 5 пропуска остана 42-ри. Иван Златев е 47-ми с шест грешки.

Участието в IBU Cup на българските национали беше тренировка за следващата седмица, когато започва Световното първенство в чешкия зимен център Нове Место.

Водещи

Най-четени