Возняцки имитира Серина Уилямс, обвиняват я в расизъм 12.12 | 15:20

Датчанката си навлече гнева на американците

От Краси Киров

Финалистката от Турнира на шампионките Каролине Возняцки отново показа, че обича да се забавлява на корта винаги, когато й се отдаде възможност.

Бившата номер 1 в света обаче разгневи всички американци с имитацията си на Серина Уилямс. Преди няколко дни тя игра демонстративен двубой с Мария Шарапова в Бразилия.

Тогава бившата номер 1 в света напъха няколко кърпи в пазвата и гащите си, като по този начин имитира пищните форми на по-малката от сестрите Уилямс.

Тези действия на датчанката обаче не се приеха добре в САЩ, откъдето заваляха обвинения за расизъм. Социалните мрежи Facebook и Twitter бяха залети от остри изказвания по адрес на Каролине, като хората изказаха възмущението си от това, че тя си е позволила да се подиграва с части от тялото, характерни за анатомията на афроамериканците.

Вечно жадните за сензации печатни медии зад Океана също не останаха настрани, превръщайки наглед невинната шега на Возняцки в скандал.  

 Едва ли и самата Возняцки е искала действията ѝ да се разберат в този контекст, след като се знае, че двете със Серина са добри приятелки извън корта.

До момента нито американката, нито датчанката са дали някакъв коментар по случая.

Вижте видеото с прословутата шега на Возняцки при колегите от Sporta.bg.

Водещи

Най-четени