Войната между ЦСКА и БФС мина без жертви, но с много щети (Обобщение) 29.06 | 14:35

Фенове на ЦСКА щурмуваха сградата на БФС и ѝ нанесоха сериозни материални щети

От Мариян Найденов

От пресцентъра на МВР съобщиха, че само навременната намеса на полицията е предотвратила нанасянето на по-сериозни щети  върху сградата на Българския футболен съюз (БФС), както и още нарушения на обществения ред.

Както iNews съобщи, днес на обяд около 1000 побеснели привърженици на ЦСКА атакуваха с павета, камъни, димки, бомбички и всякакви други подръчни материали сградата на БФС на столичната улица "Иван Асен II".

Войната срещу БФС бе подета от феновете по-малко от 12 часа след като търговският директор на клуба Георги Павлов недвусмислено каза, че от Съюза зависи дали ЦСКА ще се озове в "А" окръжна група.

Около 3000 привърженици на ЦСКА участваха в днешния протест заради случващото се в любимия им отбор. Всичко тръгна от група в социалната мрежа Facebook, която носи името "Протест срещу случващото се с ЦСКА" и събра хората пред стадион "Българска армия". След това част от тези фенове се отправи към намиращото се наблизо седалище на Българския футболен съюз...

На сградата на БФС са нанесени сериозни материални щети, като повечето от прозорците и инициалите на БФС са счупени и заличени от съоръжението. На фасадата на сградата пък вече е изписано "Мафия".

СНИМКИ на това, което причиниха феновете на ЦСКА на родната футболна централа, може да видите в Sporta.bg.

Някои от бомбичките са попаднали в самата сграда, след което феновете на ЦСКА се насочиха отново към "Орлов мост", където блокира движението.

След нападението над сградата на БФС, бившият старши треньор и легенда на ЦСКА Стойчо Младенов, заедно с други знаменити ветерани на клуба, напълно се разграничиха от вандалските прояви на част от "червените" фенове.

За щастие след вандалската проява пострадали няма, като това бе потвърдено и от органите на реда.

Ето и официалното съобщение на МВР по повод на инцидента:

Около обяд днес фенове на столичен футболен клуб са се събрали в района на езерото Ариана, съобщава пресцентърът на МВР. Друга част от тях са се движели по ул. Цар Иван Асен II.

Около 12 часа двете групи са се събрали пред централата на Българския футболен съюз и са започнали да хвърлят камъни, предмети и пиротехнически изделия.

Служителите на реда са се намесили веднага след подадения сигнал за възникнало напрежение. По този начин е предотвратено нанасянето на по-сериозни щети върху сградата и още нарушения на обществения ред.

Към момента няма данни за пострадали при инцидента. Полицията продължава да охранява сградата на БФС.

Полицейските служители работят по установяване и издирване на извършителите.

Водещи

Най-четени