Волейболистите горди от представянето си в Лондон 14.08 | 16:40

"Щастливи сме, че зарадвахме хората", заяви Цветан Соколов

От Константин Симидчийски

Българските национали по волейбол се прибраха днес от успешната за тях Олимпиада в Лондон, където "лъвовете" завършиха на четвърта позиция, достигайки 1/2-финалите на надпреварата.

Воденият от Найден Найденов тим загуби битката за бронза с Италия, но представянето на българите очарова всички почитатели на играта у нас. За това свидетелства и издигнатият от феновете плакат, който гласеше: "Четвърти в света, първи в сърцата ни!"

"Искахме да се представим достойно и смятам, че го постигнахме", коментира капитанът Владимир Николов при пристигането на националите на летище "София". "Явихме се с най-добрите състезатели, които имаха желание да играят на Олимпийските игри. Класирахме се сред първите четири на двата най-силни турнира в света", добави той.

Диагоналът Цветан Соколов сподели: "Щастливи сме, че зарадвахме хората, но аз не съм доволен. Можехме още повече да направим. Борихме се на полуфинала и за третото място, но много малко не ни достигна и във важните моменти се пречупихме. Имаше моменти, в които не трябваше да бъркаме, но ние бъркахме. Сега осъзнаваме какво сме постигнали".

Един от ветераните в състава Теодор Салпаров добави: "Виждаше се, че всеки един иска да направи повече за другия. Започнахме да играем с желание и увереност. Съжаляваме, че изпуснахме шанса да вземем медал, но с оглед на очакванията това четвърто място е равносилно на медал. Не сме се чували с Матей Казийски, но съм сигурен, че и той, и Андрей Жеков се радват за нас".

Едно от откритията на волейболния турнир в Лондон Тодор Скримов бе приятно изненадан от деца, носещи екипа на неговия роден тим Миньор (Пк). Скримов заяви пред репортерите: "България не е била в топ четири на Олимпиада от много време и това ни мотивираше. В мача с Русия, те бяха по-опитни и натиснаха във важните моменти на сервис. Ласкае ме това, че ме смятат за откритието на Олимпиадата. Случи ми се, но не съм направил нещо кой знае какво".

Най-четени