Волейболистите заминаха за Самоков, гимнастичките тренират в "Арена Армеец" 03.05 | 10:15

Момчетата на Радостин Стойчев ще имат две съвместни тренировки с отбора на Словакия

От Краси Киров

Българският национален отбор по волейбол (мъже) отпътува днес за Самоков, където ще продължи подготовката си за предстоящия Олимпийски квалификационен турнир от 8-ми до 13-ти май.

Преди това на момчетата на Радостин Стойчев им предстоят още две съвместни тренировки с отбора на Словакия. Заниманията отново ще бъдат при затворени врати за феновете на волейболната игра.

Няколко часа по-рано нашите направиха общо занимание с националния отбор на Иран, воден от специалиста Хулио Веласко, в зала Арена Армеец София. Както е известно от днес до 5 май ще се проведе Световната купа по художествена гимнастика в зал "Арена Армеец". Това изисква волейболистите да освободят залата за няколко дена.

Около 5000 фенски фланелки ще бъдат пуснати в продажба по време на олимпийската квалификация по волейбол. Те са реплики на оригиналните екипи, с които ще играят нашите момчета. Фланелките се изработват в Италия и трябва да пристигнат до няколко дни.

Интересът към предстоящата олимпийска квалификация по волейбол в София е изключително висок, за което свидетелстват и цифрите, изнесени от родната федерация. Близо 25 хиляди пропуска вече са продадени като  най-голям интерес има към сблъсъка на България с еврошампиона Сърбия на 9 май.

Днес Българският национален отбор по художествена гимнастика (индивидуално и ансамбъл) ще проведе официалната си тренировка за Световната купа в "Арена Армеец" от 14.30 до 15.00 часа.

По програма официалните тренировки на килима на състезанието с музика са от 9.00 до 15.00 часа. Русия тренира от 10.30 до 11.00 часа, а Италия - от 13.00 до 13.30 часа.

Водещи

Най-четени