Волейболните национали съжалиха за изпуснатия медал 23.07 | 20:51

Днес Камило Плачи и неговите момчета се завърнаха от финалите на Световната лига в Аржентина

От Божидар Азманов

Селекционерът на националния тим по волейбол Камило Плачи сподели, че много е искал тимът да спечели медал от Световната лига, но самочувстивето на тима е пораснало преди Европейското първенство.

 

Днес националите се прибраха от Аржентина, където завоюваха четвърто място в Световната лига.

 

"През цялото време играехме важни мачове. Отборът е изцеден, след като вече объркваме деня с нощта. Не успявахме да почиваме.

 

Не съм си представял нещата така, но исках да се завърнем с медал, защото играехме добре. Липсваше ни малко майсторство и опит. Много е тежко за отборите, които трябва да гостуват един мач повече. Не всички тимове имаха еднакво време, за да се възстановят. Италия разполагаше с една седмица повече да се възстанови.

 

Самочувствието на момчетата нарасна през тези месеци. Голямата заслуга за тези резултати е на треньорския щаб и на състезателите. Това може да ни помогне да имаме едно различно начало в подготовката за Европейското първенство.

 

Трябва да играем добре, защото имаме силни противници на Европейския шампионат. Трябва да подобрим нападението. Волейболистите трябва да играят много мачове като плейоф, защото тогава е най-важно. Продължаваш или отпадаш", сподели Плачи на летище София.

 

Звездата на националния отбор по волейбол Цветан Соколов пък сподели, че не е доволен от четвъртото място.

 

 

"Няма защо да ни честитите това четвърто място. Вече виждахме медалите, но отново нещо не ни достигна. Ще работим върху грешките си през следващите месеци и дано бъдем различен отбор на европейското първенство през септември.

 

Аз бях доволен от тази група, защото когато играеш срещу силни противници, винаги има момент на израстване. Смятам, че в тази Световна лига ние израснахме много. Надявам се, да работим със същия хъс и да се раздаваме и отборът ще бъде много по-различен след време.

 

Трябва да си вярваме, защото имаме потенциал да направим нещо голямо. Не ме натоварват очакванията, карат ме да работя повече.

 

Надявам се, да продължават да ми гласуват доверие и аз да доказвам, че могат да разчитат на мен. Не го показах в последните три мача, но ще работя да го променя. Спряхме да си вярваме срещу Бразилия и не успяхме да покажем нашата си игра."

 

Българският национален отбор ще започне подготовка за Евро 2013 на 8 август. Предвидени са приятелски мачове с Франция и Сърбия.

 

Двубоите с "петлите" ще се играят на 24 и 25 август в столицата. Срещите със сръбския тим също ще се играят в София. Предвидено е и участие на турнир в Словения. Очаква се потвърждение за контролни мачове с Иран.

Най-четени