Всичко е готово за старта на рали "България" 05.07 | 16:40

27 екипа ще участват в тазгодишната надпревара, а от утре отборите започват опознаването на скоростните отсечки

От Константин Симидчийски

Организаторите на рали "България" са готови за провеждането на 42-ото издание на най-голямото автомобилно състезание у нас, V кръг от европейския рали шампионат за 2011 година. Това заяви днес на пресконференция в София директорът на ралито инж. Камен Михайлов.

Специален гост на пресконференцията беше министърът на спорта Свилен Нейков, който пожела успех на състезанието и си пожела четвърта българска победа в историята на състезанието.

Досега за 41 години само три пъти български пилоти са печелили най-голямото ни състезание: Илия Чубриков (1971), Димитър Илиев (2007) и Крум Дончев (2008).

Организаторите на състезанието заявиха, че отсечките са подготвени за старта на състезанието, готов е и новият сервизен парк в Самоков, а отдалеченият сервиз ще е на площада в Костенец.

Списъкът със заявките за рали "България" включва 27 екипажа, водени от двукратният европейски шампион Лука Росети, който стартира у нас, за да защитава европейската си титла.

От утре екипажите започват опознаването на скоростните отсечки на рали "България", а в петък преди обед е административният и технически преглед на екипажите и автомобилите.

Шейкдаунът на рали "България" ще е на трасето от Бели Искър към Боровец (където се прави планинско "Самоков") - от 14 до 16 часа в петък. В петък в 18.00 ч е пресконференцията на фаворитите (в основния пресцентър в Боровец), а от 20.00 часа пред хотел "Рила" е официалният старт на 42-ото рали "България".

Водещи

Най-четени