Втора загуба за Котоошу във Фукуока 12.11 | 11:23

Даниел Иванов - Аоияма записа втори успех

От Мариян Найденов

Най-добрият български сумист Калоян Махлянов - Котоошу записа втора загуба на Големия есенен турнир във Фукуока.

Котоошу не успя да се справи със съпротивата на "комусуби" Шохозан в мач от третия кръг на надпреварата и вече е с баланс от две поражения и един успех. 

В четвъртия ден на турнира гигантът от Джулюница ще има за съперник "маегашира" Мьогирю, който е с три загуби до момента.

Калоян Махлянов се намира в положение "кадобан", след като се отказа заради контузия на предишния турнир в Токио. Това означава, че Калоян трябва да постигне минимум осем победи, за да запази втория си по сила ранг в спорта - "одзеки".

Другият български представител в елитната дивизия "Макуучи" - Даниел Иванов - Аоияма се поздрави с победа, надделявайки с хватката "ошидаши" над Хомашо.

След този успех Аоияма вече има 2 победи и 1 загуба, а в четвъртия кръг ще се изправи срещу Такарафуджи, който е със същия баланс като българина.

Без загуба след схватките от третия ден на турнира продължават двамата основни фаворити - великите шампиони Хакухо и Харумафуджи, които не срещнаха проблеми в двубоите си съответно срещу Мьогирю и Кьокутенхо.

Видео от срещата на Котоошу може да видите в Sporta.bg.

Водещи

Най-четени