Възроденият Реал Мадрид не можа да накаже грешката на Барса 30.03 | 23:02

"Белия балет" прекрати най-успешната си серия в шампионата с равен в Сарагоса

От Даниел Любомиров

Сарагоса не победи в 9-то поредно домакинство срещу Реал Мадрид в Примера дивсион, но прекрати победната серия на "белия балет" като стигна до ценно равенство 1:1 в дуел от 29-ия кръг на Ла Лига.

"Кралския клуб” имаше възможност да се доближи на 11 точки от лидера Барселона, който по-рано днес допусна късно изравняване в гостуването си на Селта (2:2).

За съжаление на Жозе Моуриньо и неговите възпитаници обаче "Ромареда” се оказа далеч по-трудна за превземане крепост в сравнение с миналия сезон, когато Реал спечели с 6:0 и Специалния изкова най-изразителната си победа като гост начело на 32-кратните шампиони.

Също така най-силната серия (5 поредни победи) на "белия балет” в шампионата до момента бе прекъсната с ремито 1:1 тази вечер, с което възродените амбиции за титла отново се превърнаха в илюзия.

Видео с попаденията от напрегнатия мач на стадион "Ромареда" вижте в Sporta.bg

Сарагоса избра най-неподходящия за Реал момент да спре головата си суша в първенството – преди гола на Родри срещу "кралския клуб” домакините не бяха намирали мрежата на противника 334 минути.

Родри обаче се възползва от колективна грешка в защитата на шампионите и след като получи прекрасен извеждащ пас, простреля безпощадно от десетина метра Диего Алвеш – 1:0 в 6-ата минута.

Сарагоса преди този мач беше записал 7 домакинства без победа, а евентуален 8-ми двубой без успех на "Ромареда” щеше да бъде клубен антирекорд.

В 38-ата минута "белия балет” (играещ в резервните черни екипи) все пак заличи изоставането си в резултата. Дълъг пас от собствената половина стигна до Гонсало Игуаин пред дъгата на пеналтерията. Аржентинецът предостави топката на Роналдо, който преодоля двама противници, преди с кинжален изстрел по диагонала да прати кълбото в мрежата за 1:1.

Така португалската суперзвезда маркира своя мач номер 100 в Ла Лига под ръководството на Жозе Моуриньо с гол номер 114.

Иначе до момента в кампанията в Примера дивисион Роналдо има 28 попадения в 28 срещи и е втори сред реализаторите след Лео Меси, който е убедителен лидер с 43.

Колкото и опасни да бяха атаките на "кралския клуб” след почивката на "Ромареда”, нито едно създадено положение не можеше да се сравнява с това в 48-ата минута. Тогава гостите пропиляха 3 отлични шанса само в рамките на 6 секунди.

Първо Роналдо беше елегантно изведен от Йозил зад защитата, като португалецът остана очи в очи с вратаря Роберто Хименес, но не можа да го преодолее. При добавката на празна врата връхлитащият Марсело шокиращо нацели гредата и също се провали в опита си да вкара.

Топката стигна до Есиен, който майсторски преодоля противник на границата на наказателното поле и пробва да прати кълбото в горния ъгъл, но вместо това не намери очертанията на вратата.

До края на второто полувреме усилията в предни позиции на шампионите не доведоха до ново попадение в мрежата на Сарагоса.

Така Реал Мадрид вече има 62 точки в актива си и изостава с 13 от лидера Барселона. Сарагоса пък изкова ценно равенство в борбата си за оцеляване, като събра 27 пункта се извиси с 3 над чертата на изпадащите.

Най-четени