Галатасарай и Ювентус се интересуват от Димитър Бербатов 27.03 | 12:13

Вече се появиха информации за интерес от Хановер, Тотнъм, Валенсия и Севиля, както и за желанието на катарски отбори

От Краси Киров

Димитър Бербатов и вчера не игра за Манчестър Юнайтед при победата с 1:0 над Фулъм в последния мач от 30-ия кръг на Премиършип, но българските фенове на футбола трябваше да бъдат доволни, че поне бе включен в групата за двубоя.

Ясно е, че Митко ще си търси нов отбор през лятото, а след като Сър Алекс Фъргюсън призна, че няма да го спира, редица клубове от Европа ще се опитат да привлекат голмайстора на английското първенство от миналата година.

Вече се появиха информации за интерес от Хановер, Тотнъм, Валенсия и Севиля, както и дори за желанието на катарски отбори да трансферират Бербатов, но агентът му Емил Данчев подчерта, че той ще играе в Европа.

Според италианската агенция Datasport най-големият претендент за подписа на Бербо е кандидат-шампионът Ювентус. Изданието от Апенините припомня, че изпълнителният директор на "старата госпожа" Бепе Марота пробва да привлече Бербатов и през лятото, но тогава "червените дяволи" не бяха склонни да се разделят с него.

Ноември 2011 се оказа важен за българина, защото тогава стана ясно, че той ще преподпише за още една година, но само за да може да бъде продаден на цена от 8 до 10 милиона евро.

Ювентус няма да има проблеми да плати трансферната сума на Митко, който ще се впише идеално в селекцията на Антонио Конте, а и желанието му да играе в Шампионската лига ще се изпълни, защото "бианконерите" в момента са втори в Серия А и по всичко личи, че ще завършат минимум на тази позиция.

Според Datasport Бербатов е казал на свои приятели, че има оферти от два италиански клуба. Турското издание Son Dakika пък праща българският нападател в гранда Галатасарай, който в момента е лидер в първенството на южната ни съседка.

Информацията гласи, че Митко е идеалното ново попълнение за Фатих Терим, който се стреми да изгради боеспособен състав, с който да се представи на ниво в Шампионската лига. Това не е първият случай, когато името на Бербо е свързано с преминаване в "чим бом", но все още не е ясно дали от турския клуб ще направят официална оферта за нападателя.

Водещи

Най-четени