Георги Иванов: Похарчих луди пари за зимната си подготовка 02.04 | 16:07

Българският олимпиец и медалист от Европейската купа по зимни хвърляния говори за перипетиите си в тежката зима

От Даниел Любомиров

Българският олимпиец Георги Иванов е единак в родния сектор за тласкане на гюле, но през 2013-та година на няколко пъти заслужи похвали с постиженията си - 7-ма титла от Държавното първенство и медал от Европейската купа по зимни хвърляния, въпреки тежката си зимна подготовка.

"Даже вече не ми прави впечатление това състезание. Откакто се помня в България се състезавам единствено с рулетката", заяви Иванов за Sporta.bg

"Тласках на открито до началото на декември. Декември месец бях на лагер в Сливен на собствени разноски, похарчих луди пари, за да мога да направя някаква нормална подготовка.

Също така почти два месеца тренирах сам, без треньор", обяснява Георги за перипетиите си през тежката зима.

Въпреки това резултатите му са много добри - той тласна страхотните 20.59 метра на турнира "Академик" и през февруари беше лидер в европейската ранглиста.

В интервюто ни Иванов разказа освен за трудностите си през зимния сезон и за неосъществените си цели на Европейското първенство в зала в Гьотеборг.

"Голямото очакване да вляза във финала си изигра лоша шега с мен", споделя Георги, след което изказва признателността си към работата на личния му треньор Борис Воденичаров.

Цялото интервю на Георги Иванов четете в Sporta.bg

Водещи

Най-четени