Георги Иванов е Атлет номер 1 на България 04.12 | 16:46

Ивет Лалова остана втора, трета е европейската шампионка за девойки по троен скок Габриела Петрова

От Даниел Любомиров

Георги Иванов е Атлет номер 1 на България за 2013-та година, след като спечели традиционната класация на списание "Атлетика". Гюлетласкачът беше награден от президента на Българската федерация по лека атлетика (БФЛА) Добромир Карамаринов на специална церемония днес.

Неговият треньор Борис Воденичаров също беше отличен с приз, след като с негова помощ Иванов се превърна в най-успешния състезател на България през годината.

Георги спечели 416 точки от гласовете на специалистите, изпреварвайки с 20 Ивет Лалова, която очаквано бе най-сериозната му съперница за първото място. Трета остана европейската шампионка по троен скок за девойки Габриела Петрова с 306 точки.

Преди 9 години Иванов отново стана Атлет на България, а Ивет Лалова бе номер 1 сред жените, като тогава за последно се присъждаха различни награди за мъже и жени. Иначе Лалова 4 пъти е ставала Атлет на България, но тази година отстъпи пред единствения ни представител на финал на Световното първенство.

Георги Иванов на два пъти подобри националния рекорд в тласкането на гюлле и го остави на 21.09 метра. Той се класира на 8-ма позиция във финала в дисциплината на Шампионата на планетата в Москва тази година – нито един друг роден атлет не участва във финалите на своите дисциплини.

Повече информация за Георги Иванов – Атлет на България за 2013-та година, четете в Sporta.bg

Най-четени