Георги Илиев: Един от вариантите за треньор е Йешич 06.01 | 21:00

Майкъла потвърди, че иска Стоичков и Миланов в ЦСКА

От Божидар Азманов

Изпълнителният директор на ЦСКА Георги Илиев сподели, че най-нормалното нещо е футболист номер едно на България Георги Миланов и наставника на Литекс Христо Стоичков да са на "Българска Армия".

Илиев даде интервю за Канал 3, в което говори за треньорския пост в ЦСКА, проблемите със стадион Българска армия и декларацията на Литекс, с която "оранжевите" го призоваха да гледа своята работа.

"Съвсем нормално е да искам да поканя Стоичков в ЦСКА. Какво лошо има в това? Ако беше играл в Харманли, щеше ли да отиде в Барселона. Той е човек за ЦСКА, това е. На Георги Миланов мястото му е в ЦСКА. Нормално е най-известният български футболист и треньор да са в ЦСКА. Какво лошо има в това? Президент да стане, ако иска, собственик... Каквото иска", не скри позицията си Илиев.

Той заяви, че Миодраг Йешич наистина е един от вариантите за нов наставник на "червените", а Димитър Пенев не е сред обсъжданите имена. Хората, които ще водят ЦСКА до назначаването на старши треньор са Сашо Борисов и кондиционният специалист Роко Перота.

Майкъла се изказа ласкаво за вече бившия наставник на ЦСКА Стойчо Младенов, но не пожела да коментира решението той да бъде уволнен дисциплинарно, за да не му бъде изплатена компнесация.

"За мен Стойчо е един перфектен професионалист и аз съм човекът, който го защитаваше през цялото време. Но всеки собственикът сам може да решава нещата в един клуб. Виждате, че Абрамович изгони треньора, който направи Челси европейски шампион. Така че решението на Иво Иванов да изгони Стойчо за несходство в характерите си е негово решение. Който иска, той ще назначи.

Не коментирам начина на уволнението му, това са юридически неща. Един човек трябва да си тръгне с достойнство и уважение.

Стойчо Младенов си е достатъчно известно име и треньор. Аз не искам да коментирам какво може да изнесе от кухнята. До последния ден с него правим селекцията, програмата, подготовката. Даже изпратих един човек от неговия екип (б.а Анатоли Нанков) в Турция. Но не мога да го спася от собственика", коментира изпълнителният директор на ЦСКА и добави, че Стойчо Младенов се е съгласил да намали заплатата си на 25 хиляди лева.

Освен това Илиев потвърди, че програмата на тима остава такава, каквато е направена от вече бившия наставник.

"Абсолютно никакво изменение няма от програмата, която беше направена от Стойчо Младенов. ЦСКА отива в най-скъпия хотел, в какъвто български отбор не е стъпвал преди.ЦСКА е с най-високия бюджет от всички отбори.

Никога не са махани лагерите. Несериозни са приказките, че е нямало храна, води. Просто бяхме надхвърлили лимита. На следващия ден дойде камион с вода. Който е професионалист в ЦСКА, си получава витамините и всичко останало", подчерта Илиев.

Той допълни, че най-важното нещо за "армейците" е да се върнат на своя стадион и това трябва да стане до месец април.

"Основното нещо в ЦСКА е стадионът. Това е основния проблем. Първото е ЦСКА да се върне на стадиона, а второто е ДЮШ. Трябва средства за това. Шефовете ги дават, но за покриването на Боладо, Томас, Спрокел и ей такива. Финансовите неща не се гонят, те си остават. И само се плащат такива неща. Когато имаш перфектен договор, трудно се правят тези неща", заключи Майкъла.

Водещи

Най-четени