Георги Миланов е номер 1 в Русия 18.03 | 13:20

Ивелин Попов с номинация

От iNews.bg

Най-добрият футболист на България за 2012-та година Георги Миланов получи изключително признание в Русия, след като бе избран за номер 1 на 21-ия кръг в местното първенство в анкетата на сайта "Чемпионат".

Родният национал вкара дебютен гол за ЦСКА (Москва) срещу Зенит в дербито на руската Висша лига, с което донесе победата на московските "армейци" с минималното 1:0. Освен попадението Миланов се отличи и с добра игра през целия мач.

В анкетата участват руски журналисти, различни футболни експерти и читатели. Според гласовете на читателите Георги Миланов е събрал 3011 гласа или 40% от вота. Само за сравнение феновете са избрали на второ място Сердер Сердеров от Анжи само с 878 гласа или едва 12%.

Другата българска звезда в руското първенство Ивелин Попов също бе номиниран в допитването. Той блесна за своя Кубан (Краснодар) донасяйки точка с гок за 1:1 срещу Динамо (Москва).

Въпреки това капитанът на националния тим на България остана извън тройката, където попаднаха Георги Миланов (ЦСКА), Едгар Манучарян (Урал), а третото място разделиха Марко Девич (Рубин) и Сердер Сердеров (Анжи).