Георги Миланов с нов силен мач за ЦСКА (Москва) 13.09 | 16:15

Българският национал нацели греда при победата на "армейците" с 2:1 над новака Арсенал (Тула)

От iNews.bg

Футболист № 1 на България за 2012 година Георги Миланов изнесе поредния си силен мач за ЦСКА (Москва). Родният национал започна като титуляр и игра цял мач за "армейците" при трудния домакински успех с 2:1 над новака в руската премиер лига Арсенал (Тула) в мач от 7-ия кръг на шампионата.

Българският полузащитник игра до 92-ата минута, когато бе заменен от Дмитрий Ефремов. Миланов бе един от най-дейните футболисти на своя тим, като той създаде първото положение в мача, след като в 4-ата минута негов диагонален удар премина на сантиметри от вратата на гостите.

В 28-ата минута Георги Миланов проби по левия фланг и сервира топката на Алан Дзагоев, който обаче не успя да оползотвори чудесния пас на българина и би встрани. Последното му класно изпълнение на родния национал бе три минути преди края, когато негов шут разтресе напречната греда.

Бебрас Натхо откри резултата за ЦСКА след точно реализирана дузпа в 20-ата минута, отсъдена за нарушение срещу Дзагоев, но в 50-ата минута гостите от Тула изравниха чрез Александър Зотев. Той вкара страховит гол от около 30 метра, като пращайки неспасяемо топката в сглобката на вратата, пазена от Игор Акинфеев.

Финландският национал Роман Еременко-Младши донесе победата на ЦСКА с гол в 78-ата минута, възползвайки се от асистенция на автора на първото попадение - Бебрас Натхо.

С тази успех ЦСКА събра 15 точки и се изравни с 2-ия във временното класирането на руската Премиер лига - Динамо (Москва). Гостите от Тула пък са на последната 16-та позиция с актив от едва 1 точка.

Водещи

Най-четени