Георги Миланов с пълни 90 минути за ЦСКА (М) 18.10 | 21:13

"Армейците" обаче отстъпиха с 0:2 в дербито срещу Зенит

От Константин Симидчийски

ЦСКА Москва продължава с трагичното си представяне от началото на сезона, като днес "армейците" записаха трета поредна загуба във Висшата лига, отстъпвайки с 0:2 при визитата на Зенит.

Българският национал Георги Миланов получи доверието на Леонид Слуцкий и изигра пълни 90 минути за ЦСКА, но не успя да помогне за нещо повече в днешното дерби на ст. "Петровский" в Санкт Петербург.

Георги Миланов зае място в средната линия на гостите, като си партнираше с шведа Понтус Вернблум, но и днес играта на "армейците" не спореше. Така ЦСКА инкасира трета поредна загуба в първенството, след като столичани загубиха и срещите си с Динамо и Терек.

Нещо повече - "армейците" нямат победа във вече пет поредни мача, като изостават на вече 11 точки зад лидера Зенит. Нещо, което поставя работата на старши-треньора Леонид Слуцкий под сериозна въпросителна. Зенит е лидер с 32 точки в актива си, докато ЦСКА е на 5-о място с 21, но и мач повече от отборите на Амкар и Динамо, които имат по 20.

И двата гола в днешния ден паднаха през първата част, когато Зенит взе сериозен аванс в резултата. Роман Широков откри след асистенция на Аршавин в 16', а бразилският национал Хълк удвои малко преди почивката.

През втората част ЦСКА се опита да промени нещо, но Муса и Хонда не сполучиха в опитите си да отбележат. Зенит пък имаше добри шансове да вкара и трети гол, но със страхотен пропуск се отчете резервата Олег Шатов. Хълк също можеше да вкара, но Чепчугов улови опасен изстрел на "кариоката".

Водещи

Най-четени