Георги Михайлов завърши 13-ти на Олимпиадата в Инсбрук 19.01 | 17:36

Талантливият сноубордист успя да влезе във финала на дебютната дисциплина слоупстайл

От Константин Симидчийски

Българският сноубордист Георги Михайлов се класира на финала и завърши на 13-то място на зимните младежки олимпийски игри в Инсбрук, което е най-доброто класиране на българите на зимните младежки олимпийски игри в Инсбрук до този момент.

Талантливият сноубордист успя да влезе във финала на дебютната дисциплина слоупстайл. Най-доброто си спускане от общо четирите, които имаше в програмата, той направи в квалификацията, където събра 65 точки.

Ако беше повторил този резултат, можеше да попадне в десетката. Титлата при момчетата спечели канадецът Михаел Чикарели.

Смесената щафета на България в биатлона в състав Кадева, Георгиева, Пълевски, Шехтанов зае 15-о място, като единствено Даниела Кадева не допусна грешки в стрелбата.

Най-коментираният момент в състезанието е дисквалификацията на тима на Русия, завършили втори надпреварата. Причината е грешка след предаването от първи на втори пост. Шампиони в атрактивната дисциплина са германците. Георги Нушев не успя да завърши първия манш в гигантския слалом при алпийците.

Водещи

Най-четени