Германия разнищи Португалия 16.06 | 21:01

Томас Мюлер реализира първия хеттрик на Мондиала в Бразилия

От Божидар Азманов

Германия победи Португалия с 4:0 на Мондиал 2014. Томас Мюлер се отчете с хеттрик, а едно попадение добави Томас Мюлер. Португалия игра повече от полувреме с човек по-малко, след като още в 37-а минута Пепе видя картона с червен цвят.

Така Германия тръгна с успех към титлата в Бразилия и то срещу един от основните си съперници за трофея. Това бе седми безпогрешен старт на Световни футболни финали за Маншафта и четвърта победа от четири мача на големи първенства срещу Португалия.

Германия откри чрез Томас Мюлер, който бе точен от дузпа в 12-а минута, отсъдена за нарушение срещу Марио Гьотце. В 32-а минута Матс Хумелс с глава направи 2:0, а до края на полувремето Мюлер вкара и втория си гол.

С човек по-малко на португалците им бе трудно през втората част и те регистрираха още едно попадение, отново дело на Мюлер в 78-а минута, който се възползва от меле в наказателното поле на "Селесао".

Новината от състава на Португалия преди мача бе, че Кристиано Роналдо, който до последно беше под въпрос за мача започва като титуляр. На резервната скамейка на Германия пък остана единственият типичен нападател в селекцията на Бундестима - Мирослав Клозе, който в Бразилия ще се опита да стане голмайстор номер 1 на световните футболни финали.

Повече подробности, видео и снимки от мача между Германия и Португалия вижте в Sporta.bg

Водещи