Германия смачка от бой Бразилия и е на финал 09.07 | 00:58

Бундестимът би домакините със 7:1, Клозе влезе в историята

От Божидар Азманов

Германия порази Бразилия с гръмкото 7:1 и се класира по безапелационен начин на финала на Световното първенство по футбол 2014.

Германците бяха пълни господари на терена на "Ещадио Минейрао" и не оставиха съмнения, че са основен фаворит за титлата на Световното по футбол

Томас Мюлер в 11-а минута даде тон за разгрома с петия си гол на Мондиала. Мирослав Клозе удвои в 23-а, за да вкара 16-ия си гол на Световно първенство и да се превърне в рекордьор по попадения на този форум. В следващите две минути последователно се разписаха Тони Кроос и Сами Кедира, а в 29-а минута Кроос направи резултата и 5:0.

През втората част в 69-а и 79-а минута резервата Андре Шюрле тотално съкруши домакините, а голът за тях вкара Оскар в самия край на мача.

Така Бразилия записа най-срамната загуба в своята история. До този момент "кариоките" бяха губили най-много с 0:6 от Уругвай през 1920 година.

За този мач селекционерът на Бразилия Луиш Фелипе Сколари не може да разчита на Тиаго Силва и Неймар. Първият бе наказан, а вторият – контузен.

Така на вратата на "селесао" започна Жулио Сезар, а в защита бяха подредени Давид Луис Данте, който заменя Тиаго Силва, Майкон и Марсело. На върха на атаката беше Феред, който бе подкрепян от Хълк Оскар и Бернард, заел мястото на Неймар. Като дефанзивни халфове действаха Лиус Густаво и Фернандиньо.

Йоахим Льов пък не направи промени спрямо мача с Франция. На вратата бе Мануел Нойер, пред него в защита отново бе върнат Филип Лам, а останалите бяха Жером Моатенг, Матс Хумелс, и Бенедикт Хьоведес.

В атака шанс отново получи гонещият рекорд Мирослав Клозе, който ще бъде подпомаган от Месут Йозил, тони Кроос и Томас Мюлер. В сходната на Бразилия схема местата на дефанзивни полузащитници заеха Сами Кедира и Бастиан Швайнщайгер.

Съставът на Бразилия: Жулио Сезар, Майкон, Давид Луиш, Данте, Марсело, Луис Густаво, Фернандиньо, Хълк, Оскар, Бернард, Фред

Съставът на Германия: Мануел Нойер, Филип Лаам, Жером Боатенг, Матс Хумелс, Бенедикт Хьоведес, Бастиан Швайнщайгер, Сами Кедира, Месут Йозил, Кроос, Томас Мюлер, Мирослав Клозе

Подробности за мача между Бразилия и Германия, с видео и снимки, вижте в Sporta.bg

Водещи

Най-четени