Германски клубове напират за звездата на Ботев (Пд) 09.08 | 12:39

Двама скаути на Вердер са наблюдавали отблизо изявите на Тодор Неделев

От Краси Киров

Изявите на звездата на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев са били следени под лупа от куп скаути снощи в мача реванш от третия предварителен кръг на Лига Европа срещу Щутгарт.

Младият талант на "канарчетата" е обект на засилен интерес от много европейски клубове, като почти всеки ден излизат нови слухове и информации.

Няма и как да е другояче, защото Неделев е считан за един от най-обещаващите родни футболисти, а той доказва това с великолепното си представяне от началото на сезона, като за 8 изиграни мача е реализирал 6 гола.

Изключително голям интерес към българския национал проявяват в Германия, като се твърди, че на мача с швабите - Вердер (Бремен) е изпратил цели двама скаути, които да наблюдават Неделев.

Освен това още шест германски клуба са имали свои представители на стадиона, за да гледат играта не само на Неделев, но и на други футболисти на Ботев. След първия мач с Ботев в Бургас, пък спортният директор на Щутгарт Фреди Бобич похвали таланта и призна, че би взел Неделев в състава си.

Освен немски тимове, на стадиона са присъствали и съгледвачи на испанските Севиля и Бетис, доведени от мениджъра Лъчезар Танев, твърди "Меридиан мач". Също така, от доста време насам Неделев е и в полезрението на няколко турни клуба.

Според същото издание 20-годишното крило има освобождаваща клауза на стойност 3 млн. лв. Самият Тодор Неделев пък нееднократно е заявявал, че на този етап иска да остане в Пловдив.

Преди няколко дни пък се появи информация, че "канарите" са отхвърлили сериозна оферта за Неделев от временния лидер в руската Премиер Лига Ростов.

iNews припомня, че Тодор Неделев е продукт на школата на Ботев (Пд), която от септември месец ще има чисто нова база с най-модерните покрития и условия. Инвестициите в базата в Коматево ще подмопомогнат не само отбора, но и целия български футбол.

Водещи

Най-четени