Германците ще получат по 300 хиляди евро за титлата 14.07 | 13:20

Германският съюз ще отдели 11 милиона евро за бонуси

От iNews

Голямата победа на Световното първенство за Германия ще донесе и много добри финансови премии за футболистите.

Немският тим излъга Аржентина с 1:0 във финала и спечели четвърта световна титла в своята история. Всеки играч от Бундестима е заработил бонус от 300 хиляди евро след успеха.

Сумата е доста прилична за 53 дни след началото на подготвителния лагер на отбора на 21 май в Южен Тирол. Досега най-високата премия беше раздадена от Германския футболен съюз (ГФС) при класирането на финала на Евро 2008, когато играчите взеха по 150 хиляди евро.

Централата ще отдели общо 11,16 милиона евро за бонуси, тъй като в националния отбор по време на успешните световните квалификации бяха селектирани 31 футболисти, а всеки получава по 20 хиляди евро на повиквателна.

Премиите на старши треньора Йоахим Льов и неговите помощници по традиция не бяха обявени. ГФС заработва и рекорден приход от ФИФА от 35 милиона долара (25,6 милиона евро) за спечелената световна титла.

Президентът Волфганг Нирсбах обаче обясни, че чистата печалба ще бъде около 3 милиона евро заради големите разходи на отбора за престоя в Бразилия. Сумата ще бъде разделена с Германската футболна лига.

Най-четени