Героят за Колумбия стана играч на мача с Уругвай 29.06 | 09:31

Хамес Родригес вкара и двата гола за победата с 2:0

От iNews.bg

Откритието на Мондиал 2014 Хамес Родригес бе избран за играч на осминафиналния мач между Колумбия и Уругвай на Световно първенство 2014 в Бразилия.

22-годишният талант, който е съотборник на Димитър Бербатов в Монако, отбеляза и двете попадения за победата на Колумбия с 2:0, като по този начин класира отбора си на исторически четвъртфинал на световни футболни финали. Първият му гол бе рядко красив като изпълнение и спокойно може да претендира за един от най-красивите на първенството.

С тези две попадения перлата на Колумбия излезе еднолично на върха в голмайсторската листа на турнира с актив от пет гола след четири изиграни мача. Родригес остави зад себе си Неймар, Лионел Меси и Томас Мюлер, които имат по четири гола, като Меси и Мюлер обаче все още не са изиграли своите мачове от 1/8-финалите.

Освен това Хамес Родригес се превърна и в първият футболист от легендарните Роналдо и Ривалдо насам, който успява да отбележи гол в първите четири мача на своята страна на световно първенство. Двете големи фигури на бразилския футбол сториха това през 2002 година в Япония и Южна Корея, когато "Селесао" триумфира и с титлата.

Хамес е и първият дебютант на Мондиал от Кристиан Виери насам, който успява да отбележи в първите си четири двубоя на световни футболни финали.

Водещи

Най-четени