Гигант от Мали спаси ЦСКА от загуба 21.08 | 20:24

Каращият проби Мамади Сидибе отбеляза за 1:1 срещу Сливнишки герой в Сливница

От iNews.bg

ЦСКА завърши наравно 1:1 при днешното си гостуване на Сливнишки герой в приятелска среща, изиграна на стадиона в гр. Сливница.

Единственият гол за "червените" отбеляза каращият проби малийски таран Мамади Сидибе, който се разписа в края на първата част. И двата отбора удариха по една греда, като както Сливнишки герой, така и ЦСКА имаха шансове да стигнат до успеха.

Новото попълнение Брайън Хауърд стартира сред титулярите на Стойчо Младенов, докато каращите проби Мамади Сидибе и Саша Бакарич също заеха места сред стартовите единадесет. Извън групата на ЦСКА остана завърналият се Тодор Янчев, който има достатъчно игрова практика от началото на сезона.

Стоян Колев стартира на вратата на ЦСКА, а освен новите Хауърд, Сидибе и Бакарич, място сред титулярите получиха още Абушев, Маймунков, Стоичков, Витанов, Косоко, Райков и Мартински. На резервната скамейка остана друго от новите попълнения на ЦСКА - Райс Мболи, както и голяма част от младите футболисти на "армейците", сред които и новият любимец на сектор "Г" Григор Долапчиев.

По куриозен начин началото на срещата бе забавено, тъй като на стадиона в Сливница нямаше съдии, които да ръководят контролата.

Домакините от Сливнишки герой осъществиха няколко опасни атаки в половината на ЦСКА, преди резултатът да бъде открит в 28'. Николай Иванов получи достатъчно време, за да си нагласи топката на десния крак, преди да я изпрати прецизно в горния десен ъгъл на пазената от Стоян Колев врата - 1:0 за домакините.

Две минути по-късно каращият проби Мамади Сидибе фаулиран пред вратата на Сливнишки герой, но Маймунков не бе точен при изстрела си. Едва в 38' се стигна и до първи шанс в полза на ЦСКА, който обаче не доведе до гол. Рангел Абушев бе изведен на добра позиция, но изстрелът на бившия футболист на Локо (Пд) бе спасен от Минев.

Постепенно се стигна до края на първата част, когато Мамади Сидибе увеличи шансовете си да получи договор с "армейците". Бившият нападател на Стоук Сити получи асистенция от Иво Райков и без проблеми възстанови равенството от чиста позиция - 1:1.

На почивката Стойчо Младенов извърши някои промени в своя стартов състав, като в игра се появиха Райс Мболи, Григор Долапчиев, Радой Божилов, Пол Александров и Юлиян Иванов. Дебютантът Хауърд, както и каращите проби Сидибе и Бакарич останаха на терена.

Още в началото на втората част Райс Мболи за малко не сбърка фатално, изритвайки топката право в краката на противников футболист. Малко по-късно Брайън Хауърд опита да вкара, но британецът стреля неточно с левия крак. В 56' Мболи се реваншира и показа класа, спасявайки мощен удар към вратата си.

И до края на срещата не липсваха интересни ситуации, а в 68' Райс Мболи отново показа, че ще се бори за титулярно място в ЦСКА. Голмайсторът от първата част Николай Иванов стреля бомбено от въздуха, но алжирецът по виртуозен начин спаси.

В контраст с отличните си спасявания, Райс Мболи продължи да бъде неубедителен в изнасянето на топката. В 81' нова грешка на алжиреца за малко не доведе до втори гол, но след рикошет в крака на футболист на домакините, топката срещна напречната греда. Малко след това Радой Божилов можеше да изведе ЦСКА напред, но хубав удар на младия футболист мина покрай вратата.

В 83' ЦСКА също прибави една греда към актива си, а липса на шанс споходи Калоян Янков. Младокът получи подаване от Божилов и стреля, но кълбото срещна рамката на вратата.

Водещи

Най-четени