Гимнастичките започнаха подготовка за Световното първенство 17.06 | 12:35

Националните отбори се подготвят целенасочено за турнира в Киев от 28 август до 1 септември

От Краси Киров

Националните отбори по художествена гимнастика стартираха своите подготовки за предстоящото Световно първенство.

Най-добрата ни гимнастичка Силвия Митева беше на лагер в Белмекен от 10-ти до 16-ти юни От началото на юни ансамбълa започна целенасочена подготовка за Световното първенство, което ще се проведе в столицата на Украйна Киев от 28 август до 1 септември 2013 г.  

На 5-ти и 22-ри юли националният отбор - индивидуално  ще има контролни състезания в зала "Раковски " , след които ще стане ясна и втората представителка, която заедно със Силвия Митева ще представи България на световното първенство в Киев.

Силвия Митева ще участва на 27-те Световни Студентски игри - Универсиада 2013, която започва на 6-ти юли в гр. Казан, а състезанията по художествена гимнастика на Универсиадата ще бъдат между 10-ти и 18-ти юли. 

От 24-ти юли до 11-ти август националните отбори както индивидуално, така и ансамбъл ще бъдат на лагер в Спорт Палас , Варна.

От 14 -ти до 19 -ти август Силвия Митева, както и националният - ансамбъл жени ще участват на Световната купа в Санкт Петербург, Русия.

Старши-треньорът Ина Ананиева е направила промяна в състава на съчетанието с 5 чифта бухалки като на мястото на Михаела Маевска е извикала една от новите попълнения на ансамбъл - жени - Снежана Дечева,състезател на СК "Левски".  Ананиева заяви ,че подготовката на ансамбъла е насочена изцяло с мисъл за успешно представяне на  Световното първенство в Киев.

Националният отбор - индивидуално и ансамбъл заминава за Киев на 25-ти август.

Водещи

Най-четени